Madımak’ta Yitirdiklerimiz Konyaaltı’nda Anıldı

Gündem (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 23.07.2024 - 20:09, Güncelleme: 23.07.2024 - 20:09 2665+ kez okundu.
 

Madımak’ta Yitirdiklerimiz Konyaaltı’nda Anıldı

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz aydınlar, Konyaaltı’nda düzenlenen “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı”nda anıldı.
antalyahabertakip.com - Program kapsamında gösterilen Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sanal Müze ve “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgeseli izleyenlere duygusal anlar yaşattı.   Konyaaltı Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı” Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile Alevi kurumları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. “UNUTULMAYAN” FİLMİ GÖSTERİLDİ Etkinlik kapsamında ilk olarak Madımak’ta yitirdiğimiz canların fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi gezildi. Ardından Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin hayata geçirdiği Madımak Hafıza Merkezi Sanal Müze filmi “Unutulmayan” gösterildi. Etkinlik kapsamında Madımak Katliamı ve sonrasını anlatan Ümit Kıvanç’ın yönetmenliğini yaptığı “Çok Kötü Bir Şey Oldu” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Sivas Katliamı’nı en kapsamlı şekilde anlatan belgesel, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. MADIMAK HAFIZA MERKEZİ SANAL MÜZE Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydının anısına kurulan ‘Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sanal Müze’nin senaryo yazarlığını Bülent Yıldız, görsel tasarım ve küratörlüğü Günseli Baki üstlendi. Müzedeki Türkçe metinler Memet Ali Alabora, İngilizce bölümler ise Richard Hamer tarafından seslendirildi. Her odada bir ezginin duyulduğu sanal müzenin müzik koordinatörlüğünü ise Kemal Dinç üstleniyor. Proje kapsamında Zuhal Olcay, Fazıl Say, Serenad Bağcan, Zülfü Livaneli, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Sakina Teyna, Suavi gibi pek çok sanatçı da eserlerini paylaştı.
2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz aydınlar, Konyaaltı’nda düzenlenen “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı”nda anıldı.

antalyahabertakip.com - Program kapsamında gösterilen Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sanal Müze ve “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgeseli izleyenlere duygusal anlar yaşattı.  

Konyaaltı Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı” Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile Alevi kurumları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“UNUTULMAYAN” FİLMİ GÖSTERİLDİ

Etkinlik kapsamında ilk olarak Madımak’ta yitirdiğimiz canların fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi gezildi. Ardından Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin hayata geçirdiği Madımak Hafıza Merkezi Sanal Müze filmi “Unutulmayan” gösterildi. Etkinlik kapsamında Madımak Katliamı ve sonrasını anlatan Ümit Kıvanç’ın yönetmenliğini yaptığı “Çok Kötü Bir Şey Oldu” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Sivas Katliamı’nı en kapsamlı şekilde anlatan belgesel, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

MADIMAK HAFIZA MERKEZİ SANAL MÜZE

Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydının anısına kurulan ‘Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sanal Müze’nin senaryo yazarlığını Bülent Yıldız, görsel tasarım ve küratörlüğü Günseli Baki üstlendi. Müzedeki Türkçe metinler Memet Ali Alabora, İngilizce bölümler ise Richard Hamer tarafından seslendirildi. Her odada bir ezginin duyulduğu sanal müzenin müzik koordinatörlüğünü ise Kemal Dinç üstleniyor. Proje kapsamında Zuhal Olcay, Fazıl Say, Serenad Bağcan, Zülfü Livaneli, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Sakina Teyna, Suavi gibi pek çok sanatçı da eserlerini paylaştı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.