Antalya Türkiye'nin Dünyaya Açılan Sofrası

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 07.09.2024 - 21:16, Güncelleme: 07.09.2024 - 21:16 2561 kez okundu.
 

Antalya Türkiye'nin Dünyaya Açılan Sofrası

Antalya Valisi Hulusi Şahin, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali'nin açılış törenine katıldı.
antalyahabertakip.com - "Gelecek Antalya" sloganıyla yola çıkan festival, Antalya’nın zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel lezzetleri dünya çapında tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında, yemek yarışmaları, atölye çalışmaları, söyleşiler ve konserler gibi birbirinden farklı etkinlikler yer alıyor. Dünyaca ünlü şefler, gastronomi profesyonelleri, Türkiye'nin önemli yatırımcıları ve gurmelerin katılacağı festivalde, ziyaretçiler festival alanında farklı lezzetlere ulaşabilecek ve Antalya mutfağı hakkında uzmanlardan bilgi alabilecek. Karaalioğlu Parkında düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ile eşi Ebru Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Sert, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları, vatandaşlar katıldı. Antalya’nın Yerel Lezzetleri Dünya Pazarında Törende konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Antalya'nın yılda yirmi üç milyondan fazla yerli ve yabancı misafiri ağırladığını ifade ederek, "Biz misafirimize evimizin en güzel odası olan misafir odasını, kalbimizi ve soframızı açarız. En güzel yemeklerimizi misafirimize ikram ederiz. Dünyanın en zengin mutfaklarından birisi Türk mutfağıdır. Bu festivalle Türkiye'nin misafir odası olan Antalya'da, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi en güzel yemeklerimizle ağırlıyoruz. Üçüncüsü düzenlenen bu festival, mutfağımızı belirli bir sistem içerisinde tanıtmak için elzem olan bir festivaldi. İnşallah daha uzun yıllar devam eder ve kurumsallaşır. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. Ürün Çeşitliliğinin Başkenti Ürün çeşitliliği açısından Antalya'nın eşsiz bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Şahin, "Ekvator çizgisine bu kadar uzak olup da bu kadar çeşitli tropik meyvenin yetiştiği tek yer Antalya'dır. 100 yıl önce bunların hiçbiri Antalya'da yoktu. Bundan 10 yıl ya da 20 yıl sonra belki çok daha farklı ürünlerle karşılaşacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi Antalya dünyanın en güzel yeridir. Bizler de Antalya'ya sahip çıkarak, Antalya'nın zenginliklerini Türk milletinin tanıtımı için kullanacağız. Sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir sanayi anlayışı ile çocuklarımıza daha güzel bir Antalya ve daha güzel bir coğrafya teslim edeceğiz." ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından Vali Şahin beraberindeki heyet ile festival alanındaki standları ziyaret etti.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali'nin açılış törenine katıldı.

antalyahabertakip.com - "Gelecek Antalya" sloganıyla yola çıkan festival, Antalya’nın zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel lezzetleri dünya çapında tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında, yemek yarışmaları, atölye çalışmaları, söyleşiler ve konserler gibi birbirinden farklı etkinlikler yer alıyor. Dünyaca ünlü şefler, gastronomi profesyonelleri, Türkiye'nin önemli yatırımcıları ve gurmelerin katılacağı festivalde, ziyaretçiler festival alanında farklı lezzetlere ulaşabilecek ve Antalya mutfağı hakkında uzmanlardan bilgi alabilecek.

Karaalioğlu Parkında düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ile eşi Ebru Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Sert, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları, vatandaşlar katıldı.

Antalya’nın Yerel Lezzetleri Dünya Pazarında

Törende konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, Antalya'nın yılda yirmi üç milyondan fazla yerli ve yabancı misafiri ağırladığını ifade ederek, "Biz misafirimize evimizin en güzel odası olan misafir odasını, kalbimizi ve soframızı açarız. En güzel yemeklerimizi misafirimize ikram ederiz. Dünyanın en zengin mutfaklarından birisi Türk mutfağıdır. Bu festivalle Türkiye'nin misafir odası olan Antalya'da, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi en güzel yemeklerimizle ağırlıyoruz. Üçüncüsü düzenlenen bu festival, mutfağımızı belirli bir sistem içerisinde tanıtmak için elzem olan bir festivaldi. İnşallah daha uzun yıllar devam eder ve kurumsallaşır. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Ürün Çeşitliliğinin Başkenti

Ürün çeşitliliği açısından Antalya'nın eşsiz bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Şahin, "Ekvator çizgisine bu kadar uzak olup da bu kadar çeşitli tropik meyvenin yetiştiği tek yer Antalya'dır. 100 yıl önce bunların hiçbiri Antalya'da yoktu. Bundan 10 yıl ya da 20 yıl sonra belki çok daha farklı ürünlerle karşılaşacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi Antalya dünyanın en güzel yeridir. Bizler de Antalya'ya sahip çıkarak, Antalya'nın zenginliklerini Türk milletinin tanıtımı için kullanacağız. Sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir sanayi anlayışı ile çocuklarımıza daha güzel bir Antalya ve daha güzel bir coğrafya teslim edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Vali Şahin beraberindeki heyet ile festival alanındaki standları ziyaret etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.