Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf Odası’nda Mali Krizin Sorumlusu Kim?

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 02.09.2024 - 19:01, Güncelleme: 02.09.2024 - 19:01 4018 kez okundu.
 

Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf Odası’nda Mali Krizin Sorumlusu Kim?

Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda, Denetim Kurulu tarafından yapılan denetim sonucunda, Oda'nın mali durumunun ciddi şekilde sarsıldığı tespit edildi. Oda'nın, yönetim kurulu üyelerine borçlu olmasının yanı sıra, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda olduğu ortaya çıktı.
antalyahabertakip.com - Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara “Odamızda yapılan denetimlerde yönetim kurulunun aldığı kararların, Odamızı mali açıdan zor durumda bıraktığı tespit edilmiştir. Yönetim kurulu, alınan kararlar sonucunda hem kendi üyelerine hem de denetim kuruluna borçlanmış ve bu borçlanma, Oda'nın temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesine neden olmuştur. Bu durum, esnafa katkı sağlamada ciddi zorluklar yaşanmasına yol açmıştır. Denetim Kurulu'nun tespitlerine göre, yönetim kurulu tarafından 25 Ocak 2022 tarihli kararla, Oda başkanı, başkan yardımcısının 5362 sayılı Kanun'un 56. maddesi uyarınca verilen ücretler, Oda gelirlerinin giderleri karşılayamamasına sebep olmuştur. Bu gelişmelerin ardından, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 15. maddesi gereğince, Odamızın mali durumunun iyileştirilebilmesi için gerekli uyarılar yapılmıştır. Bu kapsamda, durum 14 Eylül 2023 tarihli dilekçe ile T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiştir. Bakanlık, 6 Ekim 2023 tarihli yazısıyla, Odamızın yıllık zorunlu giderlerini karşılayacak gelir sağlayamadığını tespit etmiş ve bu durumun düzeltilmesi için Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne yazılı uyarıda bulunulmuştur. Oda'nın mali yapısının düzeltilmesi için atılacak adımlar ve ilgili kuruluşların bu süreçteki rolü, esnaf ve sanatkarlarımızın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu süreç, Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın sürdürülebilirliği ve esnafa sağlanan hizmetlerin devamlılığı açısından kritik bir dönemeçtir” ifadelerini kullandı. Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda mali sıkıntıya sokan eski oda başkanını huzur hakkının yüzde 500 artırması mı?
Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda, Denetim Kurulu tarafından yapılan denetim sonucunda, Oda'nın mali durumunun ciddi şekilde sarsıldığı tespit edildi. Oda'nın, yönetim kurulu üyelerine borçlu olmasının yanı sıra, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda olduğu ortaya çıktı.

antalyahabertakip.com - Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara “Odamızda yapılan denetimlerde yönetim kurulunun aldığı kararların, Odamızı mali açıdan zor durumda bıraktığı tespit edilmiştir.

Yönetim kurulu, alınan kararlar sonucunda hem kendi üyelerine hem de denetim kuruluna borçlanmış ve bu borçlanma, Oda'nın temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesine neden olmuştur.

Bu durum, esnafa katkı sağlamada ciddi zorluklar yaşanmasına yol açmıştır.

Denetim Kurulu'nun tespitlerine göre, yönetim kurulu tarafından 25 Ocak 2022 tarihli kararla, Oda başkanı, başkan yardımcısının 5362 sayılı Kanun'un 56. maddesi uyarınca verilen ücretler, Oda gelirlerinin giderleri karşılayamamasına sebep olmuştur.

Bu gelişmelerin ardından, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 15. maddesi gereğince, Odamızın mali durumunun iyileştirilebilmesi için gerekli uyarılar yapılmıştır.

Bu kapsamda, durum 14 Eylül 2023 tarihli dilekçe ile T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiştir. Bakanlık, 6 Ekim 2023 tarihli yazısıyla, Odamızın yıllık zorunlu giderlerini karşılayacak gelir sağlayamadığını tespit etmiş ve bu durumun düzeltilmesi için Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne yazılı uyarıda bulunulmuştur.

Oda'nın mali yapısının düzeltilmesi için atılacak adımlar ve ilgili kuruluşların bu süreçteki rolü, esnaf ve sanatkarlarımızın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu süreç, Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın sürdürülebilirliği ve esnafa sağlanan hizmetlerin devamlılığı açısından kritik bir dönemeçtir” ifadelerini kullandı.

Antalya Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kaloriferciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda mali sıkıntıya sokan eski oda başkanını huzur hakkının yüzde 500 artırması mı?

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.