Vali Şahin’den Antalyalılara Otoyol Çağrısı

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 25.01.2024 - 21:03, Güncelleme: 25.01.2024 - 21:03 3072+ kez okundu.
 

Vali Şahin’den Antalyalılara Otoyol Çağrısı

Vali Hulusi Şahin, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD)’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda iş insanlarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, yapımı gündemde olan Finike-Kaş-Demre-Kalkan Otoyoluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
antalyahabertakip.com - Söz konusu yolun yapılmasına ilişkin manipülasyonlara anlam veremediğini ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Bu yolun yapılmaması gerektiği yönünde ulusal ve yerel basında haberler yapıldı. Birileri sabote ettiği için bu yol yıllarca yapılamadı. Elbette, hepimiz çevreci olmalıyız. Biz sürdürülebilir bir kalkınmayı esas alıyoruz. Turizmi de tarımı da sürdürülebilir yapmalıyız. Şehirlerimizi, denizimizi, dağlarımızı muhafaza etmeliyiz. Bu konuda kimse aksini düşünmüyor. Bu amaçla zaten yol tünellerle, viyadüklerle denizin arkasından gidiyor. Bunun neyine karşı çıkıyorlar anlamak mümkün değil. Hiç kimse gelmesin denizler, plajlar korunsun gibi bir anlayış var. Böyle bir çevrecilik anlayışı olmaz.” dedi. Kendimizi Kandırmayalım, Kamuoyu Oluşturalım Antalya’nın güzel coğrafyasından her anlamda istifade edilmesi gerektiğinin vurgulayan Vali Şahin, “Bu hususta sizler sanayiciler ve iş insanları olmak üzere, tüm çevrelerin sesini yükseltmesini istiyorum. Bu konuda bir kamuoyu oluşturalım. Hâlihazırda o yollarla, mevcut şartlarda ne turizm ne de tarım yapılabilir. Kendimizi kandırmayalım. Dünyanın her yerinde yollar yapılıyorken neden Antalya’da yapılmasın ki. Elbette hukuki süreçler devam edecektir. Antalya’ya kimsenin kötülük yapmasını istemiyorum.” diye ifade etti. Vali Hulusi Şahin, açıklamalısında bir kere daha, otoyol projesinin çevreye zarar vermeden, usulüne uygun ve doğayı koruyarak yürütüleceğini belirtti.
Vali Hulusi Şahin, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD)’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda iş insanlarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, yapımı gündemde olan Finike-Kaş-Demre-Kalkan Otoyoluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

antalyahabertakip.com - Söz konusu yolun yapılmasına ilişkin manipülasyonlara anlam veremediğini ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Bu yolun yapılmaması gerektiği yönünde ulusal ve yerel basında haberler yapıldı. Birileri sabote ettiği için bu yol yıllarca yapılamadı. Elbette, hepimiz çevreci olmalıyız. Biz sürdürülebilir bir kalkınmayı esas alıyoruz. Turizmi de tarımı da sürdürülebilir yapmalıyız. Şehirlerimizi, denizimizi, dağlarımızı muhafaza etmeliyiz. Bu konuda kimse aksini düşünmüyor. Bu amaçla zaten yol tünellerle, viyadüklerle denizin arkasından gidiyor. Bunun neyine karşı çıkıyorlar anlamak mümkün değil. Hiç kimse gelmesin denizler, plajlar korunsun gibi bir anlayış var. Böyle bir çevrecilik anlayışı olmaz.” dedi.

Kendimizi Kandırmayalım, Kamuoyu Oluşturalım

Antalya’nın güzel coğrafyasından her anlamda istifade edilmesi gerektiğinin vurgulayan Vali Şahin, “Bu hususta sizler sanayiciler ve iş insanları olmak üzere, tüm çevrelerin sesini yükseltmesini istiyorum. Bu konuda bir kamuoyu oluşturalım. Hâlihazırda o yollarla, mevcut şartlarda ne turizm ne de tarım yapılabilir. Kendimizi kandırmayalım. Dünyanın her yerinde yollar yapılıyorken neden Antalya’da yapılmasın ki. Elbette hukuki süreçler devam edecektir. Antalya’ya kimsenin kötülük yapmasını istemiyorum.” diye ifade etti.

Vali Hulusi Şahin, açıklamalısında bir kere daha, otoyol projesinin çevreye zarar vermeden, usulüne uygun ve doğayı koruyarak yürütüleceğini belirtti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.