Finike’de Büyük Coşku

Gündem (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 01.09.2024 - 19:23, Güncelleme: 01.09.2024 - 19:23 2403 kez okundu.
 

Finike’de Büyük Coşku

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos’un 102’nci yıldönümü Finike’de büyük bir coşku ile kutlandı.
antalyahabertakip.com - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna sunulan çelek ile başlayan kutlamalar, Finike Belediyesi tarafından deniz üzerinde gösterilen Atatürk filmi ile sona erdi. Finike ‘Büyük Zafer’i kutladı Finike’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kaymakam Musa Kazım Çelik, Milletvekili Atay Uslu, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar daha sonra Kaymakam Kazım Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ile devam etti. Resepsiyonun sona ermesi ile ilçe protokolü ilçede bulunan şehitleri ziyaret ederek, ilçe şehitlerini mezarları başında andı. Akşam programları Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun ilgisiyle yapılan Zafer Korteji ile başladı. Büyük bir coşku ve söylenen marşlar eşliğinde yapılan yürüyüş, kent meydanında sona erdi. Denizde Atatürk filmi gösterildi Kutlamalar Finike Sahili’nde deniz üzerinde Finike Belediyesi tarafından gösterilen Atatürk filmi ile sona erdi. Deniz üzerinde kurulan perde ile gösterilen filme Finikeli vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi. Büyük Atatürk’ün hayatının anlatıldığı filmi göstermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, “Cumhuriyetimizin ne kadar zor şartlar altında kurulduğunu biliyoruz. Türk Milleti bundan 102 yıl önce kazandığı zaferle bağımsızlığını ve hürriyetini perçinlemiştir. Bu zaferin en büyük mimarı da bugün filmini de gösterdiğimiz Büyük Atatürk’tür. Finike Belediyesi olarak O’nu daha iyi anlamak ve anlatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. O’nun vizyonunu ve ideallerini yaşatmak için gösterdiği yoldan ilerleyeceğiz. Bugün bir kez daha Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir gurur ve minnetle andık. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos’un 102’nci yıldönümü Finike’de büyük bir coşku ile kutlandı.

antalyahabertakip.com - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna sunulan çelek ile başlayan kutlamalar, Finike Belediyesi tarafından deniz üzerinde gösterilen Atatürk filmi ile sona erdi.

Finike ‘Büyük Zafer’i kutladı

Finike’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kaymakam Musa Kazım Çelik, Milletvekili Atay Uslu, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar daha sonra Kaymakam Kazım Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ile devam etti. Resepsiyonun sona ermesi ile ilçe protokolü ilçede bulunan şehitleri ziyaret ederek, ilçe şehitlerini mezarları başında andı.

Akşam programları Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun ilgisiyle yapılan Zafer Korteji ile başladı. Büyük bir coşku ve söylenen marşlar eşliğinde yapılan yürüyüş, kent meydanında sona erdi.

Denizde Atatürk filmi gösterildi

Kutlamalar Finike Sahili’nde deniz üzerinde Finike Belediyesi tarafından gösterilen Atatürk filmi ile sona erdi. Deniz üzerinde kurulan perde ile gösterilen filme Finikeli vatandaşlar çok büyük ilgi gösterdi. Büyük Atatürk’ün hayatının anlatıldığı filmi göstermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, “Cumhuriyetimizin ne kadar zor şartlar altında kurulduğunu biliyoruz. Türk Milleti bundan 102 yıl önce kazandığı zaferle bağımsızlığını ve hürriyetini perçinlemiştir. Bu zaferin en büyük mimarı da bugün filmini de gösterdiğimiz Büyük Atatürk’tür. Finike Belediyesi olarak O’nu daha iyi anlamak ve anlatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. O’nun vizyonunu ve ideallerini yaşatmak için gösterdiği yoldan ilerleyeceğiz. Bugün bir kez daha Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir gurur ve minnetle andık. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.