Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Gündem (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 14.07.2023 - 19:57, Güncelleme: 14.07.2023 - 19:57 3747+ kez okundu.
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz; Türk milletinin, irfanıyla başlangıcından itibaren gerçekleri görerek milli haslet şuuruyla kendiliğinden harekete geçtiği, milli iradenin ve demokrasiye gönül verenlerin zafer günüdür. Hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin işgale galip gelmesinin adıdır.
Değerli Hemşehrilerim; 15 Temmuz; Türk milletinin, irfanıyla başlangıcından itibaren gerçekleri görerek milli haslet şuuruyla kendiliğinden harekete geçtiği, milli iradenin ve demokrasiye gönül verenlerin zafer günüdür. Hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin işgale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş, hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen hain bir işgal girişimini engellemiştir. Bu millet genci yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, her kesimden ülkesinin sahipsiz olmadığını, bütünlüğünü ve istiklalini tarihinde birçok örneklerinde olduğu gibi her zaman koruyacağını,  Türkiye'nin sahibinin aziz milletimiz olduğunu,  tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainler, o karanlık gecede milletin direnişiyle hüsrana uğramış,  milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde nasıl yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini göstermiştir. Hainlerin söndüğünü düşündüğü istiklal ateşi, közlerinden bir kez daha alevlenmiş ve bir sel gibi vatan hainlerini ezip geçmiştir. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda dile getirdiği  "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım." dizelerinin milletimizin tarihinde kanla yazıldığını unutan FETÖ’ cü hainler, 15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı denediler, şehadete cesaretle yürüyerek hainlerin  karşısına dikilen milletin kararlılığı karşısında bozguna uğradılar. 15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde milletimize diz çöktürme, devletimizi ele geçirme, ülkemizi parçalama gayretlerinin gerisindeki sinsi projeyi hayata geçirmek amacına yönelikti. Bunun için kendi ordumuzun içindeki satılmış hainlerin, teröristlerin kullanılmış olması, işgal girişimine alçakça bir ihaneti de eklemiştir. Milletimiz, tekbirler, salalar, dualar eşliğinde hiçbir karşılık beklemeden, tamamen kendi inisiyatifiyle harekete geçerek vatanının özgürlüğüne sahip çıkmış, hainleri tepelerken, kendisi üzerinde hesap yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır. Milletimizin işgalcilere karşı kazandığı bu muhteşem zaferinin sevincini yaşarken, diğer yandan da darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlarımızın hüznünü birlikte içimizde yaşıyoruz. Bu menfur terörist girişim esnasında hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.  Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen vatandaşlarıma da sağlık ve afiyet temenni ediyorum. O gece darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere, bağımsız olarak yaşayacakları bir vatanları olsun diye akın akın koşan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.
15 Temmuz; Türk milletinin, irfanıyla başlangıcından itibaren gerçekleri görerek milli haslet şuuruyla kendiliğinden harekete geçtiği, milli iradenin ve demokrasiye gönül verenlerin zafer günüdür. Hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin işgale galip gelmesinin adıdır.

Değerli Hemşehrilerim;

15 Temmuz; Türk milletinin, irfanıyla başlangıcından itibaren gerçekleri görerek milli haslet şuuruyla kendiliğinden harekete geçtiği, milli iradenin ve demokrasiye gönül verenlerin zafer günüdür. Hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin işgale galip gelmesinin adıdır.

Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş, hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen hain bir işgal girişimini engellemiştir. Bu millet genci yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, her kesimden ülkesinin sahipsiz olmadığını, bütünlüğünü ve istiklalini tarihinde birçok örneklerinde olduğu gibi her zaman koruyacağını,  Türkiye'nin sahibinin aziz milletimiz olduğunu,  tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainler, o karanlık gecede milletin direnişiyle hüsrana uğramış,  milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde nasıl yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini göstermiştir. Hainlerin söndüğünü düşündüğü istiklal ateşi, közlerinden bir kez daha alevlenmiş ve bir sel gibi vatan hainlerini ezip geçmiştir.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda dile getirdiği  "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım." dizelerinin milletimizin tarihinde kanla yazıldığını unutan FETÖ’ cü hainler, 15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı denediler, şehadete cesaretle yürüyerek hainlerin  karşısına dikilen milletin kararlılığı karşısında bozguna uğradılar.

15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde milletimize diz çöktürme, devletimizi ele geçirme, ülkemizi parçalama gayretlerinin gerisindeki sinsi projeyi hayata geçirmek amacına yönelikti. Bunun için kendi ordumuzun içindeki satılmış hainlerin, teröristlerin kullanılmış olması, işgal girişimine alçakça bir ihaneti de eklemiştir. Milletimiz, tekbirler, salalar, dualar eşliğinde hiçbir karşılık beklemeden, tamamen kendi inisiyatifiyle harekete geçerek vatanının özgürlüğüne sahip çıkmış, hainleri tepelerken, kendisi üzerinde hesap yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmıştır.

Milletimizin işgalcilere karşı kazandığı bu muhteşem zaferinin sevincini yaşarken, diğer yandan da darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlarımızın hüznünü birlikte içimizde yaşıyoruz. Bu menfur terörist girişim esnasında hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.  Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen vatandaşlarıma da sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

O gece darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere, bağımsız olarak yaşayacakları bir vatanları olsun diye akın akın koşan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.