Taner ŞAHİN
Köşe Yazarı
Taner ŞAHİN
 

Döşemealtı’nın Görünmez Tefecileri! (Yazı Dizisi-1)

Değerli dostlar bugünkü yazımın konusu, “Döşemealtı’nın Görünmez Tefecileri” hakkında Döşemealtı, Antalya'nın hızla gelişen bölgelerinden biri olarak bilinirken, görünmeyen ve karanlık bir sorunla da mücadele ediyor: “Tefecilik” İsmail Tosun'un trajik intiharı, bu gizli tefecilik ağlarını gün yüzüne çıkaran bir dönüm noktası oldu. Tosun'un intihar etmesi, Döşemealtı ve Antalya'da tefeciliğin ne denli yaygın ve yıkıcı olduğunu gözler önüne serdi. Geçenlerde yazdığım “İsmail Tosun’un Ölümünün Ortaya Çıkardığı Gizli Tefeciler” başlıklı köşe yazımda Döşemealtı’ndaki gizli tefeciler konusuna değinmiştim. Bunun üzerine Telefonlarımız ve WhatsApp’ımız susmadı. Bir ah dedik. Bin ah işittik. Döşemealtı öyle bir hale gelmiş ki! 300 Bin TL’si olan Tefecilik yapmaya başlamış. Döşemealtı’lı iş insanları dost ve arkadaş görünümlü yamyamlar tarafından sarılmış vaziyette ancak bu insanların dost ve arkadaş yüzleri hariç bir de düşene bir tekmede vuran yüzleri bilmezler. Örnek verilecek olursa; İş insanı zorda kalıyor sonra dost ve arkadaşı olarak gördüğü kişiden vadeli (Çek)’le örnek: 3 veya 5 milyon değerinde taşınmaz (Ev, Araba, Arsa, vs.) alıp peşin satarak bankalara ya da ürün aldığı firmaya borcunu ödemeye çalışır. Hemen hemen bunu birçok iş insanı böyle yapar. Sıkıntı dost ve arkadaşı olarak bildiği insanın sattığı araca karpayı ve faiz koyması mı? Yoksa bu işin gizli tefecilik mantığına getirerek alınan vadeli çekler niyeyse Van’dan ve veya Ağrıdan geldiği söylenen insanlarla farklı yöne çekilmesi mi? Düşündürücü. Şimdiden Döşemealtı'nda çeşitli spekülasyonlar dolaşmaya başladı. Bazı görünmez tefeciler hakkında duyumlar konuşulmaya ve fısıldanılmaya başladı. Bizde soruyoruz? Duyumlarla konuşulmaya ve fısıldanılmaya başlayan; “Optikçi kim?” “Pompa harici satış yapan Mazotçu kim?” “Isparta’daki Galerici, Enişte, Kayınço ve Mermerci kim? “ Zamanla neyi gösterir bilinmez ama bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu konu bir defada ele alınmayacağı için yazı dizisi halinde yayınlanacaktır. Bir daha ki! Yazımızda sorduğumuz soruların cevaplarını birileri fısıldamış olabilir. Bilinmez sizler bizleri takip edin soruların cevapları Günyüzü’ne çıkacak.
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2024 - Perşembe

Döşemealtı’nın Görünmez Tefecileri! (Yazı Dizisi-1)

Değerli dostlar bugünkü yazımın konusu, “Döşemealtı’nın Görünmez Tefecileri” hakkında

Döşemealtı, Antalya'nın hızla gelişen bölgelerinden biri olarak bilinirken, görünmeyen ve karanlık bir sorunla da mücadele ediyor: “Tefecilik” İsmail Tosun'un trajik intiharı, bu gizli tefecilik ağlarını gün yüzüne çıkaran bir dönüm noktası oldu. Tosun'un intihar etmesi, Döşemealtı ve Antalya'da tefeciliğin ne denli yaygın ve yıkıcı olduğunu gözler önüne serdi.

Geçenlerde yazdığım “İsmail Tosun’un Ölümünün Ortaya Çıkardığı Gizli Tefeciler” başlıklı köşe yazımda Döşemealtı’ndaki gizli tefeciler konusuna değinmiştim.

Bunun üzerine Telefonlarımız ve WhatsApp’ımız susmadı.

Bir ah dedik.

Bin ah işittik.

Döşemealtı öyle bir hale gelmiş ki!

300 Bin TL’si olan Tefecilik yapmaya başlamış.

Döşemealtı’lı iş insanları dost ve arkadaş görünümlü yamyamlar tarafından sarılmış vaziyette ancak bu insanların dost ve arkadaş yüzleri hariç bir de düşene bir tekmede vuran yüzleri bilmezler.

Örnek verilecek olursa;

İş insanı zorda kalıyor sonra dost ve arkadaşı olarak gördüğü kişiden vadeli (Çek)’le örnek: 3 veya 5 milyon değerinde taşınmaz (Ev, Araba, Arsa, vs.) alıp peşin satarak bankalara ya da ürün aldığı firmaya borcunu ödemeye çalışır.

Hemen hemen bunu birçok iş insanı böyle yapar.

Sıkıntı dost ve arkadaşı olarak bildiği insanın sattığı araca karpayı ve faiz koyması mı?

Yoksa bu işin gizli tefecilik mantığına getirerek alınan vadeli çekler niyeyse Van’dan ve veya Ağrıdan geldiği söylenen insanlarla farklı yöne çekilmesi mi?

Düşündürücü.

Şimdiden Döşemealtı'nda çeşitli spekülasyonlar dolaşmaya başladı.

Bazı görünmez tefeciler hakkında duyumlar konuşulmaya ve fısıldanılmaya başladı.

Bizde soruyoruz?

Duyumlarla konuşulmaya ve fısıldanılmaya başlayan;

“Optikçi kim?”

“Pompa harici satış yapan Mazotçu kim?”

“Isparta’daki Galerici, Enişte, Kayınço ve Mermerci kim? “

Zamanla neyi gösterir bilinmez ama bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu konu bir defada ele alınmayacağı için yazı dizisi halinde yayınlanacaktır.

Bir daha ki!

Yazımızda sorduğumuz soruların cevaplarını birileri fısıldamış olabilir.

Bilinmez sizler bizleri takip edin soruların cevapları Günyüzü’ne çıkacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.