Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Haydi Başkan.. Emekli Ve Öğrenciden Ücret Alma

Sanırım yeterince anlaşılamadı.. Ya da hem Muhittin Böcek hem de bu Antalya’daki emekli kesimi ile öğrenciler, “eleştirilen taraf CHP’li Başkan” olunca sessiz kalmayı yeğledi.. … Olsun.. Ben de aynı konuyu, aynı cümlelerle bir kez daha tekrar edeceğim.. Belki Başkan Böcek, emekliler ve öğrenciler bu defa bir tepki verirler.. … Biliyorsunuz; geçtiğimiz günlerde “Antalya kent içi toplu taşıma ücretleri”ne yüzde 33 daha zam yapıldı.. “Daha” diyorum,  çünkü bu zam son 2 yılda dördüncü kez yapılıyor.. 2 yıl önce 4 lira 10 kuruş olan tam bilet ücreti 5 lira 20 kuruşa, 3 lira 65 kuruş olan emekli ve öğretmen bileti 4 lira 50 kuruşa, öğrenci bileti ise 2 lira 40 kuruştan 2 lira 65 kuruşa yükselmişti.. Şimdi ise tam bilet fiyatı 20 TL'ye, emekli ve öğretmenlerin taşıma ücreti 19 liraya, öğrenci 10 liraya yükseltildi.. Buna bir itirazım yok.. Akaryakıt ve yedek parça maliyetleri arttıkça, bu tür zamlar elbette olacak.. Amaaaaaaaa.. 1- Piyasada yapılan zamları bahane edip hükümete veryansın ediyorsun.. 2- Sanki Türkiye’de bütün emekliler 10 bin lira maaş alıyormuş gibi çıkıp, “bu emekli 10 bin lira nasıl geçinsin” diye algı operasyonu yapıyorsun.. 3- “Biz belediye olarak emeklilerimizin yanındayız, öğrencilerimize söz verdik” diye süslü süslü konuşup taraftar topluyorsun.. Eyvallah, haydi şimdi seni görelim.. Antalya’ya yapılacak hizmetleri aksatmadan, belediyeyi de borca sokmadan.. Sadece belediyenin otobüslerinde değil, esnafının otobüslerinde de emeklilerin toplu ulaşım ücretini belediye olarak sen karşıla.. Öğrencilerden de hiç ücret alma.. … Öyle göbekten atmak yok.. Gerçekten emekliyi ve öğrenciyi düşünen bir belediye başkanı isen.. Haydi yap bunları da görelim..
Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2024 - Salı

Haydi Başkan.. Emekli Ve Öğrenciden Ücret Alma

Sanırım yeterince anlaşılamadı..

Ya da hem Muhittin Böcek hem de bu Antalya’daki emekli kesimi ile öğrenciler, “eleştirilen taraf CHP’li Başkan” olunca sessiz kalmayı yeğledi..

Olsun..

Ben de aynı konuyu, aynı cümlelerle bir kez daha tekrar edeceğim..

Belki Başkan Böcek, emekliler ve öğrenciler bu defa bir tepki verirler..

Biliyorsunuz; geçtiğimiz günlerde “Antalya kent içi toplu taşıma ücretleri”ne yüzde 33 daha zam yapıldı..

“Daha” diyorum,  çünkü bu zam son 2 yılda dördüncü kez yapılıyor..

2 yıl önce 4 lira 10 kuruş olan tam bilet ücreti 5 lira 20 kuruşa, 3 lira 65 kuruş olan emekli ve öğretmen bileti 4 lira 50 kuruşa, öğrenci bileti ise 2 lira 40 kuruştan 2 lira 65 kuruşa yükselmişti..

Şimdi ise tam bilet fiyatı 20 TL'ye, emekli ve öğretmenlerin taşıma ücreti 19 liraya, öğrenci 10 liraya yükseltildi..

Buna bir itirazım yok..

Akaryakıt ve yedek parça maliyetleri arttıkça, bu tür zamlar elbette olacak..

Amaaaaaaaa..

1- Piyasada yapılan zamları bahane edip hükümete veryansın ediyorsun..

2- Sanki Türkiye’de bütün emekliler 10 bin lira maaş alıyormuş gibi çıkıp, “bu emekli 10 bin lira nasıl geçinsin” diye algı operasyonu yapıyorsun..

3- “Biz belediye olarak emeklilerimizin yanındayız, öğrencilerimize söz verdik” diye süslü süslü konuşup taraftar topluyorsun..

Eyvallah, haydi şimdi seni görelim..

Antalya’ya yapılacak hizmetleri aksatmadan, belediyeyi de borca sokmadan..

Sadece belediyenin otobüslerinde değil, esnafının otobüslerinde de emeklilerin toplu ulaşım ücretini belediye olarak sen karşıla..

Öğrencilerden de hiç ücret alma..

Öyle göbekten atmak yok..

Gerçekten emekliyi ve öğrenciyi düşünen bir belediye başkanı isen..

Haydi yap bunları da görelim..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.