Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Antalya Yavaş Yavaş Bitiyor..

Antalya’nın cazibesi ve yoğun ziyaretçi akışı, trafik sorunlarını da beraberinde getiriyor.. Bir çok ana arterde, hatta çoğu ara sokaklarda bile saatlerce tıkanan trafik,  hem yerel halkı hem de özellikle turizm sektöründe çalışanları ve turistleri zor durumda bırakıyor.. Ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bir an önce bu sorunu çözmesi isteniyor.. İsteniyor da, ikincİ dönemini yaşayan Böcek’in bu yönde milim gayreti ve çalışması yok.. … Antalya Trafiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin “vizyonsuzluğu” sonunda Vali Hulusi Şahin’i de isyan ettirmişti, hatırladınız mı? Vali Şahin bu yılın başında “Antalya’nın trafiği”nden dert yanmıştı.. Ve Havalimanından oteline 4 saatte gidemeyen turistle, evden işe, işten eve giderken saatlerce trafikte olan vatandaşın ortak şikayeti olan trafik sorunuyla ilgili çözüm önerilerini açıklamıştı.. Aslında bu, Büyükşehir’e de bir uyarıydı.. “Yılda 25 milyon misafir ağırlayan kentte bu sorunlar doğal, ancak buna kısa zamanda çözüm bulmamız lazım" dedi. “Kent içinde de bir an önce alt ve üst geçitler, çoklu kavşaklar yapılması lazım" dedi.. … Peki dedi de ne oldu? Antalya’nın trafik sorununun giderilmesi için Muhittin Böcek parmağını bile oynatmadı.. “Bana ne trafikten kardeşim, ben milleti eğlendiriyorum, bir de güreş tutturdum günümü gün ediyorum” modunda, eyyamcılık yaptı, yapmaya da devam ediyor.. Bunu Vali görmüyor mu, görüyor elbet.. Ama, niye yetkisini kullanıp da Böcek’in kulağını çekmiyor, işte bunu anlamıyorum.. Biliyorsunuz; Vali; devlet, il, belediye, köy ve diğer kamu tüzelkişiliklerine ait genel ve özel mülklerin yangın ve benzeri tehlikelere karşı korunmasını, iyi halde tutulmasını, değerlenmesini ve iyi halde idaresini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını, vatandaşın yaşadığı zorlukların giderilmesini ilgililerden ister ve denetler.. … Öte yandan..  Turistler de vatandaş da sadece trafikten değil, daha bir çok şeyden şikayetçi..  Örneğin; “zamansız” belediye çalışmalarından..  Örneğin; çalışma yaptıkları yerlerde işlerin tam yapılmamasından.. Örneğin; çalışma yapıldıktan sonra haftalarca çamur ve pislik içinde bırakılmasından..  … Evet, Antalya’da araç sayısı çok artıyor..  Evet, her yıl milyonlarca kişi araçlarıyla geliyor..  Ve doğal olarak, hepsi Antalya’nın trafik yükünü çoğaltıyor..  Ama..  “Antalya’yı yönetmeye talip olanlar” bunu zaten biliyor..  Muhittin Böcek de biliyor..  Niye önceki Başkan döneminde böyle bir trafik ve “karanlık” sorunu yoktu da şimdi var?  Çünkü; ne bir yol, ne bir kavşak, ne de toplu ulaşımla ilgili hiçbir ÜRETİM yok da ondan..  … Yapılacak olan şey şu; Hangi partili olursanız olun, hangi iş kolunda çalışırsanız çalışın, Antalya Valiliği’ni ve Antalya Büyükşehir’i yoğun bir şikayet bombardımanına tutacaksınız.. Kentin içindeki trafikten boğulduğunuzu ve bunun bir an önce çözülmesini isteyeceksiniz.. Yoksa, Antalya yavaş yavaş bitiyor, haberiniz olsun..
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2024 - Çarşamba

Antalya Yavaş Yavaş Bitiyor..

Antalya’nın cazibesi ve yoğun ziyaretçi akışı, trafik sorunlarını da beraberinde getiriyor..

Bir çok ana arterde, hatta çoğu ara sokaklarda bile saatlerce tıkanan trafik,  hem yerel halkı hem de özellikle turizm sektöründe çalışanları ve turistleri zor durumda bırakıyor..

Ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bir an önce bu sorunu çözmesi isteniyor..

İsteniyor da, ikincİ dönemini yaşayan Böcek’in bu yönde milim gayreti ve çalışması yok..

Antalya Trafiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin “vizyonsuzluğu” sonunda Vali Hulusi Şahin’i de isyan ettirmişti, hatırladınız mı?

Vali Şahin bu yılın başında “Antalya’nın trafiği”nden dert yanmıştı..

Ve Havalimanından oteline 4 saatte gidemeyen turistle, evden işe, işten eve giderken saatlerce trafikte olan vatandaşın ortak şikayeti olan trafik sorunuyla ilgili çözüm önerilerini açıklamıştı..

Aslında bu, Büyükşehir’e de bir uyarıydı..

“Yılda 25 milyon misafir ağırlayan kentte bu sorunlar doğal, ancak buna kısa zamanda çözüm bulmamız lazım" dedi.

“Kent içinde de bir an önce alt ve üst geçitler, çoklu kavşaklar yapılması lazım" dedi..

Peki dedi de ne oldu?

Antalya’nın trafik sorununun giderilmesi için Muhittin Böcek parmağını bile oynatmadı..

“Bana ne trafikten kardeşim, ben milleti eğlendiriyorum, bir de güreş tutturdum günümü gün ediyorum” modunda, eyyamcılık yaptı, yapmaya da devam ediyor..

Bunu Vali görmüyor mu, görüyor elbet..

Ama, niye yetkisini kullanıp da Böcek’in kulağını çekmiyor, işte bunu anlamıyorum..

Biliyorsunuz;

Vali; devlet, il, belediye, köy ve diğer kamu tüzelkişiliklerine ait genel ve özel mülklerin yangın ve benzeri tehlikelere karşı korunmasını, iyi halde tutulmasını, değerlenmesini ve iyi halde idaresini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını, vatandaşın yaşadığı zorlukların giderilmesini ilgililerden ister ve denetler..

Öte yandan.. 

Turistler de vatandaş da sadece trafikten değil, daha bir çok şeyden şikayetçi.. 

Örneğin; “zamansız” belediye çalışmalarından.. 

Örneğin; çalışma yaptıkları yerlerde işlerin tam yapılmamasından..

Örneğin; çalışma yapıldıktan sonra haftalarca çamur ve pislik içinde bırakılmasından.. 

Evet, Antalya’da araç sayısı çok artıyor.. 

Evet, her yıl milyonlarca kişi araçlarıyla geliyor.. 

Ve doğal olarak, hepsi Antalya’nın trafik yükünü çoğaltıyor.. 

Ama.. 

“Antalya’yı yönetmeye talip olanlar” bunu zaten biliyor.. 

Muhittin Böcek de biliyor.. 

Niye önceki Başkan döneminde böyle bir trafik ve “karanlık” sorunu yoktu da şimdi var? 

Çünkü; ne bir yol, ne bir kavşak, ne de toplu ulaşımla ilgili hiçbir ÜRETİM yok da ondan.. 

Yapılacak olan şey şu;

Hangi partili olursanız olun, hangi iş kolunda çalışırsanız çalışın, Antalya Valiliği’ni ve Antalya Büyükşehir’i yoğun bir şikayet bombardımanına tutacaksınız..

Kentin içindeki trafikten boğulduğunuzu ve bunun bir an önce çözülmesini isteyeceksiniz..

Yoksa, Antalya yavaş yavaş bitiyor, haberiniz olsun..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Lütfi ERDOĞAN Antalya
(10.08.2024 10:48 - #210)
Mézard senato üyesi değil. Bu sözleri sarf ettiğine dair hiçbir Fransızca kaynak yok. ANALİZ SONUCU YANLIŞ YANILTICI YÖNÜ
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Lütfi ERDOĞAN Antalya
(10.08.2024 10:48 - #211)
Mézard senato üyesi değil. Bu sözleri sarf ettiğine dair hiçbir Fransızca kaynak yok. ANALİZ SONUCU YANLIŞ YANILTICI YÖNÜ
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.