DETOUR Projesi KOBİ Bilgilendirme Toplantısı Kumluca’da Yapıldı

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 01.03.2025 - 18:42, Güncelleme: 01.03.2025 - 18:42 4415+ kez okundu.
 

DETOUR Projesi KOBİ Bilgilendirme Toplantısı Kumluca’da Yapıldı

Avrupa Birliği COSME Programı tarafından finanse edilen "Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi - DETOUR” Projesi kapsamında, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen KOBİ bilgilendirme toplantısı, Kumluca’da yapıldı.
antalyahabertakip.com - Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının (KUTSO) destekleriyle, KUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen ve Likya Yolu üzerinde işletmeleri bulunan KOBİ sahipleri katıldı. İş Birliği ve Sürdürülebilir Turizm Vurgusu Toplantının açış konuşmasını yapan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, projenin sürdürülebilir turizme önemli katkılar sağlayacağını belirterek “KOBİ’ler ile iş birliği içinde çalışmayı ve bu süreci birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz” dedi. Dr. Zoroğlu, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi vererek, proje kapsamında bölgedeki işletmelere sağlanacak desteklerle yerel ekonominin güçlendirilmesini hedeflediklerini vurguladı. KOBİ’lere Destek ve Hibe Fırsatları Toplantıda, DETOUR Projesi kapsamında Likya Yolu üzerindeki işletmelere sağlanacak eğitim, mentorluk ve finansal destekler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Projenin, hem yerel ekonomiyi güçlendirmeyi hem de sürdürülebilir turizm uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladığı ifade edildi. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, proje sonunda Likya Yolu üzerinde seçilecek 10 yenilikçi projeye toplamda 25 bin avro hibe sağlanacağını belirtti. Bu desteklerin, bölgedeki KOBİ’lerin dijitalleşmesi, çevresel sürdürülebilirlik uygulamalarının benimsenmesi ve yenilikçi iş modelleri geliştirmesi için önemli fırsatlar sunacağı ifade edildi. DETOUR Projesi Hakkında Avrupa Birliği COSME Programı tarafından finanse edilen "Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi – DETOUR” Projesi, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan’da uygulanıyor. Türkiye’de Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kültür Rotaları Derneği ortaklığında yürütülen proje, Likya Yolu güzergâhında faaliyet gösteren KOBİ’lere dijitalleşme, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilikçi iş modelleri geliştirme konularında destek sağlamayı hedefliyor.
Avrupa Birliği COSME Programı tarafından finanse edilen "Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi - DETOUR” Projesi kapsamında, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen KOBİ bilgilendirme toplantısı, Kumluca’da yapıldı.

antalyahabertakip.com - Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının (KUTSO) destekleriyle, KUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen ve Likya Yolu üzerinde işletmeleri bulunan KOBİ sahipleri katıldı.

İş Birliği ve Sürdürülebilir Turizm Vurgusu

Toplantının açış konuşmasını yapan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, projenin sürdürülebilir turizme önemli katkılar sağlayacağını belirterek “KOBİ’ler ile iş birliği içinde çalışmayı ve bu süreci birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz” dedi. Dr. Zoroğlu, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi vererek, proje kapsamında bölgedeki işletmelere sağlanacak desteklerle yerel ekonominin güçlendirilmesini hedeflediklerini vurguladı.

KOBİ’lere Destek ve Hibe Fırsatları

Toplantıda, DETOUR Projesi kapsamında Likya Yolu üzerindeki işletmelere sağlanacak eğitim, mentorluk ve finansal destekler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Projenin, hem yerel ekonomiyi güçlendirmeyi hem de sürdürülebilir turizm uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladığı ifade edildi.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, proje sonunda Likya Yolu üzerinde seçilecek 10 yenilikçi projeye toplamda 25 bin avro hibe sağlanacağını belirtti. Bu desteklerin, bölgedeki KOBİ’lerin dijitalleşmesi, çevresel sürdürülebilirlik uygulamalarının benimsenmesi ve yenilikçi iş modelleri geliştirmesi için önemli fırsatlar sunacağı ifade edildi.

DETOUR Projesi Hakkında

Avrupa Birliği COSME Programı tarafından finanse edilen "Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi – DETOUR” Projesi, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan’da uygulanıyor. Türkiye’de Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kültür Rotaları Derneği ortaklığında yürütülen proje, Likya Yolu güzergâhında faaliyet gösteren KOBİ’lere dijitalleşme, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilikçi iş modelleri geliştirme konularında destek sağlamayı hedefliyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
ddenen