Mobil Trafik Eğitim Tırı Antalya’da

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 21.10.2024 - 19:15, Güncelleme: 21.10.2024 - 19:15 1663 kez okundu.
 

Mobil Trafik Eğitim Tırı Antalya’da

Cumhuriyet Meydanında Mobil Trafik Eğitim Tırıyla ilkokul öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi verildi.
antalyahabertakip.com - İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 'Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü' kapsamında, Cumhuriyet Meydanına Mobil Trafik Eğitim Tırı getirilerek, Trafik Eğitim Alanı oluşturuldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, çocuklara yönelik uygulanan trafik eğitimi uygulamalarını yerinde inceleyerek eğitimler hakkında bilgi aldı. Erken Yaşta Trafik Eğitimi İle Daha İyi Noktalara Geleceğiz Mobil Trafik Eğitim Tırı ile erken yaştaki çocuklara hem teorik hem de pratik olarak trafik eğitimi verildiğini ifade eden Vali Şahin, “Bu proje kapsamında emniyet kemeri hassasiyeti, yaya ve sürücü olarak yaya geçidi nasıl kullanılır, nasıl reaksiyon gösterilir? Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor ve çocuklarımız bizzat sürücü olarak deneyim kazanıyorlar. Trafikteki davranışlar bir refleks şeklinde öğrenilen davranışlardır. Bunlar erken yaşlarda öğretilir ise böyle devam eder. Belli bir yaştan sonra bunu öğretmeye çalışırsanız çok daha zor olur. Emniyet kemeri kullanmak, yaya geçidinde yayaya yol vermek, kırmızı ışıkta durmak gibi temel trafik kurallarını çocuklarımıza erken yaşta öğretmeyi hedefliyoruz. Bunu başardığımız zaman trafik konusunda çok daha iyi noktalara geleceğiz.” dedi.  İnteraktif eğitim materyalleri, simülasyon sistemleri ve görsel sunumlar ile donatılmış olan Mobil Trafik Eğitim Tırı içerisinde trafik işaretleri, kavşak güvenliği, hız yapmanın tehlikeleri, emniyet kemeri kullanımı gibi konularda eğitimler veriliyor.
Cumhuriyet Meydanında Mobil Trafik Eğitim Tırıyla ilkokul öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi verildi.

antalyahabertakip.com - İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 'Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü' kapsamında, Cumhuriyet Meydanına Mobil Trafik Eğitim Tırı getirilerek, Trafik Eğitim Alanı oluşturuldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, çocuklara yönelik uygulanan trafik eğitimi uygulamalarını yerinde inceleyerek eğitimler hakkında bilgi aldı.

Erken Yaşta Trafik Eğitimi İle Daha İyi Noktalara Geleceğiz

Mobil Trafik Eğitim Tırı ile erken yaştaki çocuklara hem teorik hem de pratik olarak trafik eğitimi verildiğini ifade eden Vali Şahin, “Bu proje kapsamında emniyet kemeri hassasiyeti, yaya ve sürücü olarak yaya geçidi nasıl kullanılır, nasıl reaksiyon gösterilir? Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor ve çocuklarımız bizzat sürücü olarak deneyim kazanıyorlar. Trafikteki davranışlar bir refleks şeklinde öğrenilen davranışlardır. Bunlar erken yaşlarda öğretilir ise böyle devam eder. Belli bir yaştan sonra bunu öğretmeye çalışırsanız çok daha zor olur. Emniyet kemeri kullanmak, yaya geçidinde yayaya yol vermek, kırmızı ışıkta durmak gibi temel trafik kurallarını çocuklarımıza erken yaşta öğretmeyi hedefliyoruz. Bunu başardığımız zaman trafik konusunda çok daha iyi noktalara geleceğiz.” dedi.

 İnteraktif eğitim materyalleri, simülasyon sistemleri ve görsel sunumlar ile donatılmış olan Mobil Trafik Eğitim Tırı içerisinde trafik işaretleri, kavşak güvenliği, hız yapmanın tehlikeleri, emniyet kemeri kullanımı gibi konularda eğitimler veriliyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.