Manavgat’ta Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Gündem (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 19.10.2024 - 18:10, Güncelleme: 19.10.2024 - 18:10 1514 kez okundu.
 

Manavgat’ta Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, 106 Mahalle muhtarını Boğaz Otel’de ağırladı.
antalyahabertakip.com İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kara, daha sonra muhtarları Boğaz Otel’de ağırladı. Muhtarları temsilen konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Aydınevler Mahallesi Muhtarı Tahsin Yılmaz, “Başkanımıza bizlere böyle bir imkan verdiği için çok teşekkür ederim. Beraberliğimizin devamını dileyerek saygılarımı sunuyorum.” dedi. Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, “İlk toplantımızda sizlerin gelmesine gerek yok biz gelelim dedik. 18 köyümüzü bu süre içerisinde dolaştık. Mahalle mahalle geziyoruz. Sorunlarımız ortak, dertlerimiz aynı. Sizler demokrasinin başladığı yersiniz. Seçilmiş insanlarsınız, öyle bir ortak yönümüz var. Seçilmiş olmanın bir sorumluluğu var. Atanırsınız bürokrat olursunuz ama insanlar sizi seçmişse, sen bizim adımıza bu sorumluluğu alıp bizim önümüzde ol demişlerse onun sorumluluğu başka oluyor. O sorumluluğun verdiği heyecanla sürekli bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Hep daha çok, daha güzel ne yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Birçok sorunumuz var ama mesela Manavgat Barajı’nın üstüne bir yüzer GES projesi var. İçme suyunun üzerine yapılması planlanan bir yer. Buranın yapılması durumunda vatandaşlarımızın kanser olmak riski ortaya çıkıyor. Bunun için durdurmamız gerekiyor. Ot bitmeyen, ağaç bitmeyen yerler var. O kayalıklarının üstüne GES yapacak yer kalmadı da Manavgat’ın ırmağı mı kaldı? Bütün bölgenin içme suyu buradan temin ediliyor ve edilecek. Birileri orayı üç beş kuruşa kiralıyor, ondan sonra bir taşerona veriliyor, Manavgat’ın sırtından Ankara’da yaşarken para kazanıyor. Buna izin vermememiz gerekiyor. Manavgat’ın değerlerinin Manavgat’a geri dönüşü gerekiyor. Bunu bir arada olduğumuz sürece başarırız. Muhtarlar Derneği’nin olması, sizlerin bir arada olmanız bu anlamda çok güzel bir şey. Dayanışma içerisinde hareket edersek hiçbir güç bizi engelleyemez.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Aydınevler Mahallesi Muhtarı Tahsin Yılmaz tarafından Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara’ya plaket takdiminde bulunuldu.
Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, 106 Mahalle muhtarını Boğaz Otel’de ağırladı.

antalyahabertakip.com İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kara, daha sonra muhtarları Boğaz Otel’de ağırladı. Muhtarları temsilen konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Aydınevler Mahallesi Muhtarı Tahsin Yılmaz, “Başkanımıza bizlere böyle bir imkan verdiği için çok teşekkür ederim. Beraberliğimizin devamını dileyerek saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, “İlk toplantımızda sizlerin gelmesine gerek yok biz gelelim dedik. 18 köyümüzü bu süre içerisinde dolaştık. Mahalle mahalle geziyoruz. Sorunlarımız ortak, dertlerimiz aynı. Sizler demokrasinin başladığı yersiniz. Seçilmiş insanlarsınız, öyle bir ortak yönümüz var. Seçilmiş olmanın bir sorumluluğu var. Atanırsınız bürokrat olursunuz ama insanlar sizi seçmişse, sen bizim adımıza bu sorumluluğu alıp bizim önümüzde ol demişlerse onun sorumluluğu başka oluyor. O sorumluluğun verdiği heyecanla sürekli bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Hep daha çok, daha güzel ne yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Birçok sorunumuz var ama mesela Manavgat Barajı’nın üstüne bir yüzer GES projesi var. İçme suyunun üzerine yapılması planlanan bir yer. Buranın yapılması durumunda vatandaşlarımızın kanser olmak riski ortaya çıkıyor. Bunun için durdurmamız gerekiyor. Ot bitmeyen, ağaç bitmeyen yerler var. O kayalıklarının üstüne GES yapacak yer kalmadı da Manavgat’ın ırmağı mı kaldı? Bütün bölgenin içme suyu buradan temin ediliyor ve edilecek. Birileri orayı üç beş kuruşa kiralıyor, ondan sonra bir taşerona veriliyor, Manavgat’ın sırtından Ankara’da yaşarken para kazanıyor. Buna izin vermememiz gerekiyor. Manavgat’ın değerlerinin Manavgat’a geri dönüşü gerekiyor. Bunu bir arada olduğumuz sürece başarırız. Muhtarlar Derneği’nin olması, sizlerin bir arada olmanız bu anlamda çok güzel bir şey. Dayanışma içerisinde hareket edersek hiçbir güç bizi engelleyemez.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Aydınevler Mahallesi Muhtarı Tahsin Yılmaz tarafından Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara’ya plaket takdiminde bulunuldu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.