Oda Yönetimini Protesto ve Olağanüstü Genel Kurul Çağrısı

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 25.09.2024 - 16:15, Güncelleme: 25.09.2024 - 16:59 5078 kez okundu.
 

Oda Yönetimini Protesto ve Olağanüstü Genel Kurul Çağrısı

Antalya Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara, oda önünde üyelerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
antalyahabertakip.com - Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara açıklamasında, “Değerli Meslektaşlarım ve Basın Mensubu Arkadaşlarım, Bugün burada toplanmamızın sebebi, Oda Yönetimi'nden kaynaklanan biriken sorunlar hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve yönetimi protesto etmektir. Oda gelir-gider dengesinde uzun süredir yaşanan olumsuzluklar, mali bütçede dengesizliklere yol açmıştır. Oda harcamalarının gelirin iki katına çıkması, üyelerimize yönelik eğitim, seminer veya fuar faaliyetlerinin yapılamamasına neden olmuştur. Oda Başkanı Ese Aydemir'in basiretsiz yönetimi sonucunda üyelerimiz hem maddi hem de manevi zararlar yaşamaktadır. Özellikle, üyelerin belgelerini almalarına rağmen, AESOB’a yeniden ödeme yapmaları istenmekte, bu duruma hiçbir açıklama getirilememektedir. Üyelerden hem odaya hem de AESOB'a 2.ödeme yapılması talep edilmekte olup, bu uygulamanın Türkiye'de bir benzeri bulunmamaktadır. Bu nedenlerden ötürü Denetim Kurulu olarak, 24 Haziran 2024 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık ve Yönetim Kurulu’na bu kararın uygulanması için bildirimde bulunduk. Ancak, Yönetim Kurulu bu kararı yok saymış ve yetkisi olmadığı halde uygulamamıştır. Denetim Kurulu olarak, yasal yetkilerimizle Bakanlıktan aldığımız yetkiye dayanarak idari yargıya başvurduk ve Olağanüstü Genel Kurul kararının uygulanması için dava açtık. Olağanüstü Genel Kurul, bir "Er Meydanı “dır. Bu meydandan kaçanlar, erdemli olmayanlardır. Üyelerimizin yaşadığı zararlardan dolayı, Oda Başkanı ve Yönetim Kurulunu İSTİFAYA davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara, oda önünde üyelerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

antalyahabertakip.com - Denetim Kurulu Başkanı Atilla Kara açıklamasında, “Değerli Meslektaşlarım ve Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Bugün burada toplanmamızın sebebi, Oda Yönetimi'nden kaynaklanan biriken sorunlar hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve yönetimi protesto etmektir.

Oda gelir-gider dengesinde uzun süredir yaşanan olumsuzluklar, mali bütçede dengesizliklere yol açmıştır.

Oda harcamalarının gelirin iki katına çıkması, üyelerimize yönelik eğitim, seminer veya fuar faaliyetlerinin yapılamamasına neden olmuştur.

Oda Başkanı Ese Aydemir'in basiretsiz yönetimi sonucunda üyelerimiz hem maddi hem de manevi zararlar yaşamaktadır.

Özellikle, üyelerin belgelerini almalarına rağmen, AESOB’a yeniden ödeme yapmaları istenmekte, bu duruma hiçbir açıklama getirilememektedir.

Üyelerden hem odaya hem de AESOB'a 2.ödeme yapılması talep edilmekte olup, bu uygulamanın Türkiye'de bir benzeri bulunmamaktadır.

Bu nedenlerden ötürü Denetim Kurulu olarak, 24 Haziran 2024 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık ve Yönetim Kurulu’na bu kararın uygulanması için bildirimde bulunduk.

Ancak, Yönetim Kurulu bu kararı yok saymış ve yetkisi olmadığı halde uygulamamıştır. Denetim Kurulu olarak, yasal yetkilerimizle Bakanlıktan aldığımız yetkiye dayanarak idari yargıya başvurduk ve Olağanüstü Genel Kurul kararının uygulanması için dava açtık.

Olağanüstü Genel Kurul, bir "Er Meydanı “dır.

Bu meydandan kaçanlar, erdemli olmayanlardır. Üyelerimizin yaşadığı zararlardan dolayı, Oda Başkanı ve Yönetim Kurulunu İSTİFAYA davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.