Avrupa Hareketlilik Haftası Sona Erdi

Belediyeler (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 23.09.2024 - 19:41, Güncelleme: 23.09.2024 - 19:41 1509 kez okundu.
 

Avrupa Hareketlilik Haftası Sona Erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Düden Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.
antalyahabertakip.com - Antalyalılar farkındalık oluşturmak için toplu bisiklet sürdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dolu dolu etkinliklerle kutladı. Bir haftaya yayılan kutlamalar Düden Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerle son buldu. Düden Park’ta kurulan sahnede çeşitli gösteriler düzenlendi. Latin dansları gösterileri etkinliğe renk kattı. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi, karbon salınımının azaltılmasını amaçlayan haftanın son gününde vatandaşlar Düden Balık Çarşısı önünde bisiklet sürdü. Ardından çocuklar, yetişkinler ve aile branşlarında postacı yürüyüşü yarışı düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi. ÖZEL ARAÇ KULLANIMINI AZALTMAK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz ve Başkan Danışmanı Lokman Atasoy da vatandaşlarla birlikte bisiklet sürerek farkındalık yarattı. Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanların Kullanımı” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikle sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekildiğini belirten Dr. Cem Oğuz, Türkiye'deki kentlerin ortak sorunlarından birinin özel araç kullanımı nedeniyle artan kent içi trafik olduğunu söyledi. Oğuz, "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında vatandaşlarımızla birlikte bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdik. Antalya iklimine uygun olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve özel araç kullanımını en aza indirerek toplu taşımayı teşvik etmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, kent içi trafiği rahatlatmak ve karbon salınımını en aza indirmek” diye konuştu. NÖTR KARBON YAŞANILABİLİR ANTALYA Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ise Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, hava ve gürültü kirliliğine neden olan araçların kullanımını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Atasoy, “Yürüyerek, bisikletle ya da toplu taşıma araçları kullanarak daha temiz ve yaşanabilir bir Antalya için katkıda bulunabiliriz. Bu tür etkinliklerle topluma çevre bilinci aşılamayı hedefliyoruz ve nötr karbon hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Düden Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

antalyahabertakip.com - Antalyalılar farkındalık oluşturmak için toplu bisiklet sürdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı dolu dolu etkinliklerle kutladı. Bir haftaya yayılan kutlamalar Düden Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerle son buldu. Düden Park’ta kurulan sahnede çeşitli gösteriler düzenlendi. Latin dansları gösterileri etkinliğe renk kattı. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi, karbon salınımının azaltılmasını amaçlayan haftanın son gününde vatandaşlar Düden Balık Çarşısı önünde bisiklet sürdü. Ardından çocuklar, yetişkinler ve aile branşlarında postacı yürüyüşü yarışı düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

ÖZEL ARAÇ KULLANIMINI AZALTMAK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz ve Başkan Danışmanı Lokman Atasoy da vatandaşlarla birlikte bisiklet sürerek farkındalık yarattı. Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanların Kullanımı” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikle sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekildiğini belirten Dr. Cem Oğuz, Türkiye'deki kentlerin ortak sorunlarından birinin özel araç kullanımı nedeniyle artan kent içi trafik olduğunu söyledi. Oğuz, "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında vatandaşlarımızla birlikte bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdik. Antalya iklimine uygun olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve özel araç kullanımını en aza indirerek toplu taşımayı teşvik etmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, kent içi trafiği rahatlatmak ve karbon salınımını en aza indirmek” diye konuştu.

NÖTR KARBON YAŞANILABİLİR ANTALYA

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ise Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, hava ve gürültü kirliliğine neden olan araçların kullanımını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Atasoy, “Yürüyerek, bisikletle ya da toplu taşıma araçları kullanarak daha temiz ve yaşanabilir bir Antalya için katkıda bulunabiliriz. Bu tür etkinliklerle topluma çevre bilinci aşılamayı hedefliyoruz ve nötr karbon hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.