İl Emniyet Müdürü İlker Arslan 'ın 23-29 Eylül Ahilik Haftası Mesajı

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 22.09.2024 - 23:26, Güncelleme: 22.09.2024 - 23:26 1475 kez okundu.
 

İl Emniyet Müdürü İlker Arslan 'ın 23-29 Eylül Ahilik Haftası Mesajı

Ahilik Türk kültürünün mihenk taşıdır. Bu toprakların ‘Yurt’ kılınmasında, ‘Yurt’ olarak tutulmasında kahraman Türk Askerlerimiz ve Polislerimiz kadar ahilerimizin de payı büyüktür.
antalyahabertakip.com - Sultan Alparslan’ın Malazgirt Zaferinden önce Alperen olarak anılan, Anadolu'ya yerleşip, işini layıkıyla yapan, komşularına karşı güler yüzlü, dürüst ve cömert olan, topraktan önce gönülleri fetheden Ahiler, Anadolu’yu fethe hazırlamıştır. Gönlü güzel, ahlakı güzel, işçiliği güzel Ahiler Moğolların Anadolu’ya saldırısında da Ahi Evran öncülüğünde örgütlenip bu toprakları yurt tutmak için büyük bir mücadele vermişlerdir. Yine Balkanların fethinde, tahta kılıcıyla gönüllere talip olan Sarı Saltuklar, gönüllerde taht kuran Ayvaz Dedeler ve niceleri bu mücadelenin rehberleri olmuşlardır. Bugün Kaleiçi'nde olduğu gibi hala Üsküp Türk Çarşısı'nda dahi bu geleneği görüyor olmamız bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bizim bu gururumuzu yok etmeye, pabucumuzu dama atmaya kalkışanlara hiç bir zaman pabuç bırakmadık. Mesele Vatan olunca, vatan savunmasında hepimiz gözümüzü kırpmadan canımızı ortaya koyduk. Çanakkale’de de, Dumlupınar’da da, 15 Temmuz’da da…Fert fert millet olarak biz bu duruşu sergiledik. Ancak; vatan savunması sadece Emniyet Teşkilatımızla, Jandarmamızla, Ordumuzla olmaz. Bizim bu topraklarda var olduğumuz süre boyunca yaşam biçimimizi, medeniyetimizi, özümüzü ve öz kültürümüzü ortaya koyan Ahilik geleneğimizi yaşatmakla, daha çok çalışmakla, daha erdemli olmakla, tevazuuyla olur. Her alanda daha güçlü, daha müreffeh bir ülke inşa etmekle olur. Horasan’dan çıkıp bu topraklara gelen Büyük Ahi Evran’ın yaptığı gibi; Tıpkı 1200’lü yıllarda Antalya’da Ahi Yusuf ve çağdaşlarının yaptığı gibi, kültürümüzü, geleneğimizi ananemizi, yaşayacağız, yaşatacağız. Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak esnafımızın huzur ve güven içinde kepenk açıp kepenk kapatması için yedi gün yirmi dört saat görevimizin başındayız.  Esnafımızın, sanatkârımızın alın terinin ve helal kazancının muhafızıyız.  Esnafıyla, sanatkârıyla, işçisi, memuru, işvereniyle, askeriyle, polisiyle, daha mutlu, daha müreffeh bir Antalya, daha güçlü bir Türkiye temennisiyle, tüm esnafımızın ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftalarını kutluyor; hayırlı işler ve bereketli kazançlar diliyorum.
Ahilik Türk kültürünün mihenk taşıdır. Bu toprakların ‘Yurt’ kılınmasında, ‘Yurt’ olarak tutulmasında kahraman Türk Askerlerimiz ve Polislerimiz kadar ahilerimizin de payı büyüktür.

antalyahabertakip.com - Sultan Alparslan’ın Malazgirt Zaferinden önce Alperen olarak anılan, Anadolu'ya yerleşip, işini layıkıyla yapan, komşularına karşı güler yüzlü, dürüst ve cömert olan, topraktan önce gönülleri fetheden Ahiler, Anadolu’yu fethe hazırlamıştır. Gönlü güzel, ahlakı güzel, işçiliği güzel Ahiler Moğolların Anadolu’ya saldırısında da Ahi Evran öncülüğünde örgütlenip bu toprakları yurt tutmak için büyük bir mücadele vermişlerdir. Yine Balkanların fethinde, tahta kılıcıyla gönüllere talip olan Sarı Saltuklar, gönüllerde taht kuran Ayvaz Dedeler ve niceleri bu mücadelenin rehberleri olmuşlardır. Bugün Kaleiçi'nde olduğu gibi hala Üsküp Türk Çarşısı'nda dahi bu geleneği görüyor olmamız bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.

Bizim bu gururumuzu yok etmeye, pabucumuzu dama atmaya kalkışanlara hiç bir zaman pabuç bırakmadık. Mesele Vatan olunca, vatan savunmasında hepimiz gözümüzü kırpmadan canımızı ortaya koyduk. Çanakkale’de de, Dumlupınar’da da, 15 Temmuz’da da…Fert fert millet olarak biz bu duruşu sergiledik.

Ancak; vatan savunması sadece Emniyet Teşkilatımızla, Jandarmamızla, Ordumuzla olmaz. Bizim bu topraklarda var olduğumuz süre boyunca yaşam biçimimizi, medeniyetimizi, özümüzü ve öz kültürümüzü ortaya koyan Ahilik geleneğimizi yaşatmakla, daha çok çalışmakla, daha erdemli olmakla, tevazuuyla olur. Her alanda daha güçlü, daha müreffeh bir ülke inşa etmekle olur.

Horasan’dan çıkıp bu topraklara gelen Büyük Ahi Evran’ın yaptığı gibi; Tıpkı 1200’lü yıllarda Antalya’da Ahi Yusuf ve çağdaşlarının yaptığı gibi, kültürümüzü, geleneğimizi ananemizi, yaşayacağız, yaşatacağız. Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak esnafımızın huzur ve güven içinde kepenk açıp kepenk kapatması için yedi gün yirmi dört saat görevimizin başındayız.  Esnafımızın, sanatkârımızın alın terinin ve helal kazancının muhafızıyız. 

Esnafıyla, sanatkârıyla, işçisi, memuru, işvereniyle, askeriyle, polisiyle, daha mutlu, daha müreffeh bir Antalya, daha güçlü bir Türkiye temennisiyle, tüm esnafımızın ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftalarını kutluyor; hayırlı işler ve bereketli kazançlar diliyorum.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.