Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlanmaya Devam Ediyor

Belediyeler (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 21.09.2024 - 18:27, Güncelleme: 21.09.2024 - 18:27 1407 kez okundu.
 

Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlanmaya Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferansı düzenledi.
antalyahabertakip.com - Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki bilinçlendirme girişimlerinden olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi amaçlayan hafta boyunca karbon salınımının azaltılmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda vatandaşlar bilgilendiriliyor. ANTALYA’NIN 2030 KENTSEL HAREKETLİLİĞİ ANLATILDI Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde “Migris Projesi” Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi Mikro-Konferans düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz sürdürülebilir ulaşımın anahtar konularından biri olan batarya değişimi ve yenilikçi mobilite çözümlerine odaklanarak katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman ise “Ev sahipliğimizde ve Migris projesi kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferans düzenledik ve kurumlarla bir araya geldik.  Konferansta Antalya’nın 2030 kentsel hareketliliğini anlatan bir sunum gerçekleştirdik” dedi. SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMDA ÖNCÜ BELEDİYE Konferansta konuşan Türkiye Elekrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Kurucusu Berkan Bayram “Avrupa Birliğinin projeleri Türkiye’de bu şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Antalya Büyükşehir Belediyesi başlattığı birçok projeyle diğer belediyelerden önde geliyor. Bu projelerden bazıları Elektrikli Otobüsleri filolarına entegre etmesi, bisiklet yollarını geliştirmesi ve elektrikli araç şarj istasyonlarına önem vererek desteklemesidir. Bu sayede Antalya Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelere de önderlik ediyor. Bu tarz etkinlikler yurtdışından gelen katılımcıların katkılarıyla ve farklı görüşlerin paylaşılmasıyla daha değerli ve zengin hale geliyor” dedi. TEKNOLOJİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE DAHA TEMİZ BİR GELECEK Elektrik Mühendileri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat ise “Antalya Büyükşehir Belediyemizin teklonojiyi yakından takip edip gelişmelerle birlikte daha az karbon ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakılabilmek adına bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğaya salınan karbon minimuma indiriliyor” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferansı düzenledi.

antalyahabertakip.com - Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki bilinçlendirme girişimlerinden olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi amaçlayan hafta boyunca karbon salınımının azaltılmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda vatandaşlar bilgilendiriliyor.

ANTALYA’NIN 2030 KENTSEL HAREKETLİLİĞİ ANLATILDI

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde “Migris Projesi” Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi Mikro-Konferans düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz sürdürülebilir ulaşımın anahtar konularından biri olan batarya değişimi ve yenilikçi mobilite çözümlerine odaklanarak katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman ise “Ev sahipliğimizde ve Migris projesi kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi konferans düzenledik ve kurumlarla bir araya geldik.  Konferansta Antalya’nın 2030 kentsel hareketliliğini anlatan bir sunum gerçekleştirdik” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMDA ÖNCÜ BELEDİYE

Konferansta konuşan Türkiye Elekrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Kurucusu Berkan Bayram “Avrupa Birliğinin projeleri Türkiye’de bu şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Antalya Büyükşehir Belediyesi başlattığı birçok projeyle diğer belediyelerden önde geliyor. Bu projelerden bazıları Elektrikli Otobüsleri filolarına entegre etmesi, bisiklet yollarını geliştirmesi ve elektrikli araç şarj istasyonlarına önem vererek desteklemesidir. Bu sayede Antalya Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelere de önderlik ediyor. Bu tarz etkinlikler yurtdışından gelen katılımcıların katkılarıyla ve farklı görüşlerin paylaşılmasıyla daha değerli ve zengin hale geliyor” dedi.

TEKNOLOJİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE DAHA TEMİZ BİR GELECEK

Elektrik Mühendileri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat ise “Antalya Büyükşehir Belediyemizin teklonojiyi yakından takip edip gelişmelerle birlikte daha az karbon ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakılabilmek adına bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğaya salınan karbon minimuma indiriliyor” dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.