Hutbeden Gençlere Çağrı İstedi

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 12.09.2024 - 23:47, Güncelleme: 12.09.2024 - 23:47 2348 kez okundu.
 

Hutbeden Gençlere Çağrı İstedi

Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, Akdeniz Sanayi Sitesinde bulunan Çıraklık Yatılı Yurdu'ndan daha fazla gencin ve ailenin faydalanması için Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçın’dan destek talebinde bulundu, Cuma hutbesinde konuya değinilmesini istedi.
antalyahabertakip.com - Akdeniz Sanayi Sitesi’nde büyük bir sorun haline gelen ara eleman açığına çözüm bulmak için açılan, Çıraklık Eğitim Okulu'nda okuyan öğrencilerin kalacak yer sorununa çözüm getiren Çıraklık Yatılı Yurdu, faaliyetlerine devam ediyor. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, özellikle ailelerin çocuklarını mesleğe yönlendirmesi, uzak bölgelerden gelen gençlerin mesleki açıdan eğitim alırken sanayide konaklama sorunu olmadığının anlatılması için Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’yı kooperatif binasında ağırladı, destek istedi. GENÇLERİ MESLEĞE YÖNLENDİRMELİ Akdeniz Sanayi Sitesi hakkında Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’yı bilgilendiren Öztürk, sanayide yaşanan ara eleman açığına değindi, gençlerin mesleki eğitimden uzaklaşması ile ilgili sitemlerini dile getirdi. Ellerinde gençlere meslek edindirecek, akademik yönden eğitim sağlayacak ve en önemlisi kalacak yer imkanı da sunan Çıraklık Yatılım Yurdu fırsatının olduğunu anlatan Öztürk, ailelerin ve gençlerin böyle bir fırsattan haberdar edilmesi, yönlendirilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğundan bahsetti. ÇALIŞMAK, OKUMAK KALMAK ÜÇÜ BİR ARADA! Müftü Yalçınkaya’ya meslek edinmenin gençlere sağladığı artılardan da bahseden Öztürk, ‘Çıraklık Eğitim Okullarından gençler teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimle de meslek öğrenecek. Ancak uzak bölgelerden gelen aile ve gençlerin kalacak yer endişesi, mesleki eğitim konusunda da iknayı zorlaştırıyor. Sanayimizde bulunan yatılı yurt imkanının yanı sıra gençlerin çamaşırlarının yıkanmasına kadar her türlü olanak, yurtta ücretsiz şekilde öğrencilerimize sunuluyor. Yemekten kalacak yere pek çok imkan gençlerimizi bekliyor. Bu nedenle ailelere ve gençlere çağrı yaparak mesleki eğitime yönlendirmeliyiz, kalacak yer ile ilgili de yatılı yurdumuzdan bahsetmeliyiz. Bunun için müftülüğümüzden de destek bekliyoruz’ dedi. AİLELERE HUTBEDEN ÇAĞRI Yatılı yurdun sağladığı avantajların daha fazla duyurulması gerektiğini söyleyen Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, özellikle Cuma hutbesinde ailelere ve gençlere çağrı yaparak, meslek edinmenin ve yurdun avantajlarından bahsederek gençlerimize mesleki birikim kazandırması için gereken çabayı göstereceklerini belirtti. Konu ile ilgili gerekli hazırlıkları yaparak ihtiyaca en faydalı şekilde cevap vermeye çalışacaklarının altını çizen Yalçınkaya, umarım çağrımıza aileler ve gençlerimiz kayıtsız kalmayacaktır.’ Dedi.
Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, Akdeniz Sanayi Sitesinde bulunan Çıraklık Yatılı Yurdu'ndan daha fazla gencin ve ailenin faydalanması için Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçın’dan destek talebinde bulundu, Cuma hutbesinde konuya değinilmesini istedi.

antalyahabertakip.com - Akdeniz Sanayi Sitesi’nde büyük bir sorun haline gelen ara eleman açığına çözüm bulmak için açılan, Çıraklık Eğitim Okulu'nda okuyan öğrencilerin kalacak yer sorununa çözüm getiren Çıraklık Yatılı Yurdu, faaliyetlerine devam ediyor. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, özellikle ailelerin çocuklarını mesleğe yönlendirmesi, uzak bölgelerden gelen gençlerin mesleki açıdan eğitim alırken sanayide konaklama sorunu olmadığının anlatılması için Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’yı kooperatif binasında ağırladı, destek istedi.

GENÇLERİ MESLEĞE YÖNLENDİRMELİ

Akdeniz Sanayi Sitesi hakkında Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’yı bilgilendiren Öztürk, sanayide yaşanan ara eleman açığına değindi, gençlerin mesleki eğitimden uzaklaşması ile ilgili sitemlerini dile getirdi. Ellerinde gençlere meslek edindirecek, akademik yönden eğitim sağlayacak ve en önemlisi kalacak yer imkanı da sunan Çıraklık Yatılım Yurdu fırsatının olduğunu anlatan Öztürk, ailelerin ve gençlerin böyle bir fırsattan haberdar edilmesi, yönlendirilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğundan bahsetti.

ÇALIŞMAK, OKUMAK KALMAK ÜÇÜ BİR ARADA!

Müftü Yalçınkaya’ya meslek edinmenin gençlere sağladığı artılardan da bahseden Öztürk, ‘Çıraklık Eğitim Okullarından gençler teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimle de meslek öğrenecek. Ancak uzak bölgelerden gelen aile ve gençlerin kalacak yer endişesi, mesleki eğitim konusunda da iknayı zorlaştırıyor. Sanayimizde bulunan yatılı yurt imkanının yanı sıra gençlerin çamaşırlarının yıkanmasına kadar her türlü olanak, yurtta ücretsiz şekilde öğrencilerimize sunuluyor. Yemekten kalacak yere pek çok imkan gençlerimizi bekliyor. Bu nedenle ailelere ve gençlere çağrı yaparak mesleki eğitime yönlendirmeliyiz, kalacak yer ile ilgili de yatılı yurdumuzdan bahsetmeliyiz. Bunun için müftülüğümüzden de destek bekliyoruz’ dedi.

AİLELERE HUTBEDEN ÇAĞRI

Yatılı yurdun sağladığı avantajların daha fazla duyurulması gerektiğini söyleyen Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, özellikle Cuma hutbesinde ailelere ve gençlere çağrı yaparak, meslek edinmenin ve yurdun avantajlarından bahsederek gençlerimize mesleki birikim kazandırması için gereken çabayı göstereceklerini belirtti. Konu ile ilgili gerekli hazırlıkları yaparak ihtiyaca en faydalı şekilde cevap vermeye çalışacaklarının altını çizen Yalçınkaya, umarım çağrımıza aileler ve gençlerimiz kayıtsız kalmayacaktır.’ Dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.