Atay Uslu: Kumluca Taşkın Koruma Çalışmlarına 200 Milyon Lira Ek Ödenek

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 05.08.2024 - 20:40, Güncelleme: 05.08.2024 - 20:40 3533+ kez okundu.
 

Atay Uslu: Kumluca Taşkın Koruma Çalışmlarına 200 Milyon Lira Ek Ödenek

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve beraberindeki heyet ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek Kumluca’da Dere Islah ve Taşkın Koruma projelerini değerlendirdiler.
antalyahabertakip.com - TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, İlçe Başkan Yardımcısı Rafet Okulu ve Kumluca Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karakuş ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, Kumluca İlçesinde devam eden taşkın koruma projeleri ve su yatırımları değerlendirildi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili Atay Uslu, şunları söyledi: KUMLUCA İÇİN  TAŞKIN KORUMA VE SU YATIRIMLARI İÇİN 200 MİLYONLUK ÖDENEK AKTARILDI Kumluca İlçemizin  derelerinde taşkınlara karşı çalışmalar yapıyoruz. Kilometrelerce taş tahkimatın ve beton kanalların, onlarca köprünün ve britin inşaa edildiği projeleri içeren Kumluca tarihinin en önemli çalışmalarını yapılıyoruz.  Bugüne kadar Baysi, Gavur, Göksu, Yapraklı, Akmaz, Üleşik derelerinin ıslah ve taşkın koruma tesisleri ihaleleri yapıldı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.   Şu ana kadar, Akmaz deresi Taşkın Koruma işi kapsamında 1200m taş duvar imalatı, Yapraklı deresi taşkın koruma işi kapsamında 5045m betonarme kanal(çift taraflı) imalatı, Gavur Deresi taşkın koruma koruma işi kapsamında 1 adet tersip bendi, 16 adet beton taban kuşağı, 2450m taş tahkimat, yıkılan toptaş-1 ve toptaş-2 köprüleri için 108adet(1368m) forekazık imalatı yapılmıştır. Baysi deresi taşkın koruma işinde 720m çift taraflı U kesit betonarme duvar, 1200m3 taş tahkimat yapılmıştır. Göksu Deresi mendirek imalatı ve Yapraklı deresi Mahmuz imalatı tamamlanmıştır.  Tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğu bugünlerde  mevcut çalışmalara ara verilmemesi için Tarım ve Orman Bakanımızı ziyaret ettik. Ankara’da Tarım Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, DSİ Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta ve Kumluca heyetinin katılımıyla geniş kapsamlı bir değerlendirme  toplantısı yaptık. Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya Tarım Şehri olan Antalyamıza ve Kumluca İlçemize gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek için teşekkür ederiz.  Sn. Bakanımız İbrahim Yumaklı  çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için gerekli talimatları  verdiler ve 200 milyon lirayı aşan bir ödeneği ilçemiz projelerine aktardılar.  Kumluca ilçemizdeki  taşkın koruma ve su yapıları ile ilgili  çalışmalar için  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya ilçemiz adına şükranlarımızı sunarız. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında destek veren AK Parti il başkanımız Ali Çetin’e ve AK Parti Antalya milletvekillerimize teşekkür ederiz. Bölgede çok önemli çalışmalara imza atan  Tarım Orman Bakanlığımıza ve DSİ Teşkilatımıza, çalışanlarına da özelikle teşekkür ederiz.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve beraberindeki heyet ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek Kumluca’da Dere Islah ve Taşkın Koruma projelerini değerlendirdiler.

antalyahabertakip.com - TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, İlçe Başkan Yardımcısı Rafet Okulu ve Kumluca Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karakuş ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, Kumluca İlçesinde devam eden taşkın koruma projeleri ve su yatırımları değerlendirildi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili Atay Uslu, şunları söyledi:

KUMLUCA İÇİN  TAŞKIN KORUMA VE SU YATIRIMLARI İÇİN 200 MİLYONLUK ÖDENEK AKTARILDI

Kumluca İlçemizin  derelerinde taşkınlara karşı çalışmalar yapıyoruz. Kilometrelerce taş tahkimatın ve beton kanalların, onlarca köprünün ve britin inşaa edildiği projeleri içeren Kumluca tarihinin en önemli çalışmalarını yapılıyoruz. 

Bugüne kadar Baysi, Gavur, Göksu, Yapraklı, Akmaz, Üleşik derelerinin ıslah ve taşkın koruma tesisleri ihaleleri yapıldı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.  

Şu ana kadar, Akmaz deresi Taşkın Koruma işi kapsamında 1200m taş duvar imalatı, Yapraklı deresi taşkın koruma işi kapsamında 5045m betonarme kanal(çift taraflı) imalatı, Gavur Deresi taşkın koruma koruma işi kapsamında 1 adet tersip bendi, 16 adet beton taban kuşağı, 2450m taş tahkimat, yıkılan toptaş-1 ve toptaş-2 köprüleri için 108adet(1368m) forekazık imalatı yapılmıştır. Baysi deresi taşkın koruma işinde 720m çift taraflı U kesit betonarme duvar, 1200m3 taş tahkimat yapılmıştır. Göksu Deresi mendirek imalatı ve Yapraklı deresi Mahmuz imalatı tamamlanmıştır. 

Tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğu bugünlerde  mevcut çalışmalara ara verilmemesi için Tarım ve Orman Bakanımızı ziyaret ettik. Ankara’da Tarım Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, DSİ Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta ve Kumluca heyetinin katılımıyla geniş kapsamlı bir değerlendirme  toplantısı yaptık. Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya Tarım Şehri olan Antalyamıza ve Kumluca İlçemize gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek için teşekkür ederiz. 

Sn. Bakanımız İbrahim Yumaklı  çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için gerekli talimatları  verdiler ve 200 milyon lirayı aşan bir ödeneği ilçemiz projelerine aktardılar. 

Kumluca ilçemizdeki  taşkın koruma ve su yapıları ile ilgili  çalışmalar için  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya ilçemiz adına şükranlarımızı sunarız. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında destek veren AK Parti il başkanımız Ali Çetin’e ve AK Parti Antalya milletvekillerimize teşekkür ederiz.

Bölgede çok önemli çalışmalara imza atan  Tarım Orman Bakanlığımıza ve DSİ Teşkilatımıza, çalışanlarına da özelikle teşekkür ederiz.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.