CHP’li Av. Cavit Arı; “En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret Kadar Olmalıdır”

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 29.07.2024 - 01:24, Güncelleme: 29.07.2024 - 01:24 3163+ kez okundu.
 

CHP’li Av. Cavit Arı; “En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret Kadar Olmalıdır”

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri sırasında en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlenmesine çok sert tepki gösterdi.
antalyahabertakip.com - 2002'de Asgari Ücret 164 TL, En Düşük Emekli Aylığı İse 216 TL; Bugün Emeklimizin 25 Bin TL Alması Gerekir. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Cavit ARI; “Bugün 3,7 milyon emeklimiz 10 bin TL emekli aylığı almaktadır. Toplamda ise 16,3 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Av. Cavit ARI; “AKP iktidara geldiğinde 2002'de asgari ücret 164 TL, en düşük emekli aylığı ise 216 TL;  2002'de en düşük emekli aylığı 1,4 seviyesinde asgari ücretti yani bugün bizim emeklimiz, 3,7 milyon sayısındaki emeklimiz en düşük emekli aylığını 2002 veri oranlarına göre alıyor olsaydı 10 bin TL, 12.500 TL değil 25 bin TL para alacaktı; ama siz emekliyi bugün 10 bin TL'ye, yarın da 12.500 TL'ye mahkûm etmiş durumdasınız.” diyerek sözlerine devam etti. Emeklimiz Bugün 5 Çeyrek Altın Gelirini Kaybetmiş Durumda. Av. Cavit ARI emeklilere seslenerek; “2002'de almış olduğunuz en düşük emekli aylığıyla 8 çeyrek altın alıyordunuz bugün ise en fazla 3 çeyrek altın almaktasınız. 5 çeyrek altın kaybetmiş durumdasınız. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Bu kaybın telafisini sandıkta arayacağız, Sandık günü geldiğinde sandıkta o kaybettiğimiz çeyrek altını, maaşı arayacağız; Nasıl ki son yerel seçimde bu iktidara bir uyarı yaptıysanız ilk seçimde de net bir şekilde o kırmızı kartı gösterelim ve iktidarı gönderelim.” dedi. Bizim Taahhüdümüz En Düşük Emekli Aylığının En Az Asgari Ücret Olmasıdır.  Av. Cavit ARI; CHP İktidara geldiğinde ise; “Bizim taahhüdümüz en düşük emekli aylığının en az asgari ücret olması. Emeklimiz daha fazlasını hak ediyor, doğru ancak en azından bugünkü koşullarda biz emeklimize en düşük asgari ücreti verilmelidir.” Dedi Geçim Yoksa Seçim Vardır Av. Cavit ARI; “iktidar diyor ki: "Para yok” en düşük emekli aylığı 2.500 TL artırıldığında maliyet neymiş? Kendi verilerine göre söylüyorum: 33 milyar. Bu 33 milyarı verirken eliniz titriyor, ama kamu-özel iş birliği projeleri geldiğinde, o yandaşlara para verirken eliniz hiç titremiyor; kur korumalı mevduat sistemine 1 trilyon 200 milyar para aktarıldığında eliniz hiç titremiyor ve yine, yandaş şirketlerden ödenmesi gereken vergi silinirken hiç eliniz titremiyor. Gelin, emeklimizin maaşın artıralım, emeklimizin durumunu düzeltelim. Aksi hâlde emekli size gereğini yapacaktır. Geçim yoksa seçim vardır.” Diyerek konuşmasını tamamladı.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri sırasında en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlenmesine çok sert tepki gösterdi.

antalyahabertakip.com - 2002'de Asgari Ücret 164 TL, En Düşük Emekli Aylığı İse 216 TL; Bugün Emeklimizin 25 Bin TL Alması Gerekir.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Av. Cavit ARI; “Bugün 3,7 milyon emeklimiz 10 bin TL emekli aylığı almaktadır. Toplamda ise 16,3 milyon emeklimiz bulunmaktadır.

Av. Cavit ARI; “AKP iktidara geldiğinde 2002'de asgari ücret 164 TL, en düşük emekli aylığı ise 216 TL;  2002'de en düşük emekli aylığı 1,4 seviyesinde asgari ücretti yani bugün bizim emeklimiz, 3,7 milyon sayısındaki emeklimiz en düşük emekli aylığını 2002 veri oranlarına göre alıyor olsaydı 10 bin TL, 12.500 TL değil 25 bin TL para alacaktı; ama siz emekliyi bugün 10 bin TL'ye, yarın da 12.500 TL'ye mahkûm etmiş durumdasınız.” diyerek sözlerine devam etti.

Emeklimiz Bugün 5 Çeyrek Altın Gelirini Kaybetmiş Durumda.

Av. Cavit ARI emeklilere seslenerek; “2002'de almış olduğunuz en düşük emekli aylığıyla 8 çeyrek altın alıyordunuz bugün ise en fazla 3 çeyrek altın almaktasınız. 5 çeyrek altın kaybetmiş durumdasınız. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Bu kaybın telafisini sandıkta arayacağız, Sandık günü geldiğinde sandıkta o kaybettiğimiz çeyrek altını, maaşı arayacağız; Nasıl ki son yerel seçimde bu iktidara bir uyarı yaptıysanız ilk seçimde de net bir şekilde o kırmızı kartı gösterelim ve iktidarı gönderelim.” dedi.

Bizim Taahhüdümüz En Düşük Emekli Aylığının En Az Asgari Ücret Olmasıdır.

 Av. Cavit ARI; CHP İktidara geldiğinde ise; “Bizim taahhüdümüz en düşük emekli aylığının en az asgari ücret olması. Emeklimiz daha fazlasını hak ediyor, doğru ancak en azından bugünkü koşullarda biz emeklimize en düşük asgari ücreti verilmelidir.” Dedi

Geçim Yoksa Seçim Vardır

Av. Cavit ARI; “iktidar diyor ki: "Para yok” en düşük emekli aylığı 2.500 TL artırıldığında maliyet neymiş? Kendi verilerine göre söylüyorum: 33 milyar.

Bu 33 milyarı verirken eliniz titriyor, ama kamu-özel iş birliği projeleri geldiğinde, o yandaşlara para verirken eliniz hiç titremiyor; kur korumalı mevduat sistemine 1 trilyon 200 milyar para aktarıldığında eliniz hiç titremiyor ve yine, yandaş şirketlerden ödenmesi gereken vergi silinirken hiç eliniz titremiyor. Gelin, emeklimizin maaşın artıralım, emeklimizin durumunu düzeltelim. Aksi hâlde emekli size gereğini yapacaktır.

Geçim yoksa seçim vardır.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.