Küçük Çiftçiler Antalya'da

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 26.07.2024 - 20:49, Güncelleme: 26.07.2024 - 20:49 2937+ kez okundu.
 

Küçük Çiftçiler Antalya'da

Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan "Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi kapsamında, genç tarımcılar ve çiftçi çocukları tarımın önderleriyle buluşmaya başladı.
antalyahabertakip.com - Proje, çocuklara çiftçiliğin önemi ve tarımsal faaliyetlerin ülkemiz tarımına nasıl katkı sağlayacağını anlatmayı amaçladı. Bu önemli etkinlik, yerel sponsorların katkılarıyla organize edildi. Projenin ilk etabında Elmalı'dan gelen çoban çocukları, Antalya İl Tarım Müdürü Fırat Erkal ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu. Görüşmede, çocuklara tarımın ve çiftçiliğin değeri, yaptıkları işin önemi ve babalarının mesleklerini sürdürmenin kıymeti anlatıldı. Çocuklar, Müdür Fırat Erkal'a çiftçilik mesleğini devam ettirip ülkemiz tarımına katkıda bulunma konusunda söz verdi. Etkinlik kapsamında çoban çocukları, Antalya'nın doğal güzelliklerini ve turistik yerlerini keşfetme fırsatı buldu. Kurşunlu Şelalesi ve Düden Şelalesi'ni ziyaret ederek doğanın eşsiz güzelliklerini yakından görme şansı yakaladılar. Ayrıca, düzenlenen tekne turu ile Akdeniz'in serin sularında keyifli anlar yaşadılar. Oyuncak Müzesi'nde geçmişten günümüze oyuncakların tarihini öğrenen çocuklar, Doğal Yaşam Parkında ise farklı hayvan türleriyle tanıştı. Program boyunca çocuklara, tarımın gelecekte daha da artacak önemi, modern teknikleri ve inovatif uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Bu proje ile amaçlanan, tarımın geleceği olan gençlerin, tarım ve çiftçilik konusunda bilinçlenmeleri ve bu alanlarda daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleridir. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal, "Dünyada en önemli ve stratejik konu gıdadır. Gıdayı ise sizlerin anne ve babaları, çiftçiler üretiyor. Gelecekte de ailemin mesleğini devam ettirmek istiyorum diyen sizler üreteceksiniz. Dünya nüfusu her geçen gün hızla artıyor, gıdaya olan talep artıyor. Tarımın ve çiftçiliğin önemi de dünyada her geçen gün artıyor, gelecekte tarım ve çiftçilik daha da kıymetli bir meslek olacak. " dedi. "Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi, çocukların unutamayacakları bir deneyim yaşamalarına vesile oldu ve gelecek nesillere tarım sevgisini aşılamayı başardı. Proje, diğer ilçeleri kapsayarak ve genişleyerek devam edecek. Önümüzdeki günlerde Serik, Konyaaltı ve Korkuteli ilçelerinden çiftçi çocukları da proje kapsamında sponsorlu alanlarda güzel bir gün geçirecekler. Yine tarımın öncü kişileriyle bir araya gelerek tarımın önemini, tarımın gelecekteki daha da artacak öneminden bahsedip çiftçilik mesleğinin sürdürülmesi konusunda yönlendirilecekler. Genç neslin tarımda kalmasını teşvik edici bir program olan "Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Bu proje, gelişerek devam edecek ve tarımın geleceğine katkıda bulunmayı sürdürecek.
Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan "Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi kapsamında, genç tarımcılar ve çiftçi çocukları tarımın önderleriyle buluşmaya başladı.

antalyahabertakip.com - Proje, çocuklara çiftçiliğin önemi ve tarımsal faaliyetlerin ülkemiz tarımına nasıl katkı sağlayacağını anlatmayı amaçladı. Bu önemli etkinlik, yerel sponsorların katkılarıyla organize edildi.

Projenin ilk etabında Elmalı'dan gelen çoban çocukları, Antalya İl Tarım Müdürü Fırat Erkal ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu. Görüşmede, çocuklara tarımın ve çiftçiliğin değeri, yaptıkları işin önemi ve babalarının mesleklerini sürdürmenin kıymeti anlatıldı. Çocuklar, Müdür Fırat Erkal'a çiftçilik mesleğini devam ettirip ülkemiz tarımına katkıda bulunma konusunda söz verdi.

Etkinlik kapsamında çoban çocukları, Antalya'nın doğal güzelliklerini ve turistik yerlerini keşfetme fırsatı buldu. Kurşunlu Şelalesi ve Düden Şelalesi'ni ziyaret ederek doğanın eşsiz güzelliklerini yakından görme şansı yakaladılar. Ayrıca, düzenlenen tekne turu ile Akdeniz'in serin sularında keyifli anlar yaşadılar. Oyuncak Müzesi'nde geçmişten günümüze oyuncakların tarihini öğrenen çocuklar, Doğal Yaşam Parkında ise farklı hayvan türleriyle tanıştı.

Program boyunca çocuklara, tarımın gelecekte daha da artacak önemi, modern teknikleri ve inovatif uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Bu proje ile amaçlanan, tarımın geleceği olan gençlerin, tarım ve çiftçilik konusunda bilinçlenmeleri ve bu alanlarda daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleridir. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal, "Dünyada en önemli ve stratejik konu gıdadır. Gıdayı ise sizlerin anne ve babaları, çiftçiler üretiyor. Gelecekte de ailemin mesleğini devam ettirmek istiyorum diyen sizler üreteceksiniz. Dünya nüfusu her geçen gün hızla artıyor, gıdaya olan talep artıyor. Tarımın ve çiftçiliğin önemi de dünyada her geçen gün artıyor, gelecekte tarım ve çiftçilik daha da kıymetli bir meslek olacak. " dedi.

"Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi, çocukların unutamayacakları bir deneyim yaşamalarına vesile oldu ve gelecek nesillere tarım sevgisini aşılamayı başardı. Proje, diğer ilçeleri kapsayarak ve genişleyerek devam edecek. Önümüzdeki günlerde Serik, Konyaaltı ve Korkuteli ilçelerinden çiftçi çocukları da proje kapsamında sponsorlu alanlarda güzel bir gün geçirecekler. Yine tarımın öncü kişileriyle bir araya gelerek tarımın önemini, tarımın gelecekteki daha da artacak öneminden bahsedip çiftçilik mesleğinin sürdürülmesi konusunda yönlendirilecekler.

Genç neslin tarımda kalmasını teşvik edici bir program olan "Küçük Çiftçiler Antalya'da" projesi, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Bu proje, gelişerek devam edecek ve tarımın geleceğine katkıda bulunmayı sürdürecek.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.