Antalya Palmiye Spor Kulübü Başkan’ı Ali Polat: “Basketbol Hakkında Çözümlerde Bulundu”

Spor (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 26.07.2024 - 00:06, Güncelleme: 26.07.2024 - 00:06 3059+ kez okundu.
 

Antalya Palmiye Spor Kulübü Başkan’ı Ali Polat: “Basketbol Hakkında Çözümlerde Bulundu”

Antalya Palmiye Spor Kulübü Başkan’ı ve Baş Antranör Ali Polat Antalya’da basketbolun gelişimi ve devamlılığı konusunda önemli konuları ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere açıklamada bulundu.
antalyahabertakip.com - Ali Polat açıklamasında, “Basketbol hem amatör hem de profesyonel düzeyde Antalya’da büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, bazı yapısal sorunlar nedeniyle beklenen seviyeye ulaşamamaktadır. SORUNLARI KISA BAŞLIKLAR HALİNDE SIRALAYACAK OLURSAK: 1.Amatör Basketbolun Gelişimi ve Devamlılığının Sağlanamaması Amatör basketbol, yeterli destek ve olanaklardan mahrum kalmakta, bu da gelişimini engellemektedir. Bu durumda hedefi olan sporcular ve antrenörler hayal kırıklığı yaşamaktadır. Veliler de çocuklarının sportif gelişiminden endişe duymaktadır. 2.Belediyelerin Tesisleşme ve Destek Eksikliği Belediyeler, spor tesisleri oluşturarak amatör ve profesyonel oluşumları desteklemelidir. Ancak mevcut durumda bu desteğin yetersiz kaldığını görmekteyiz. 3.Spor Okulları ve Kulüp Yapılarının Eksikliği Spor okulları mevcut olsa da, bu okulların toparlayıcı ve yönlendirici büyük kulüpler tarafından desteklenmesi gerekmektedir. ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ İSE AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ: 1.Şirket Kulüpleri Oluşturmak Şirketlerin basketbola yatırım yaparak kulüpler kurması, finansal destek sağlaması ve genç yeteneklerin gelişimini desteklemesi gerekmektedir. 2.Marka Değeri Yüksek Kulüp İsimleri Oluşturmak Antalya’nın tanıtımını yapmak ve marka değerini yükseltmek için, şehrimizdeki mevcut takımlara sponsorluk ve tesis desteği sağlanması önemlidir. 3.Basketbol Yerel Medyasını Dizayn Etmek Basketbolun yerel medya aracılığıyla tanıtımının yapılması, daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak ve spora olan ilgiyi artıracaktır. 4.Altyapılarda Okul ve Kulüp İş Birliklerini Geliştirmek Altyapılarda okul ve kulüp iş birliklerinin artırılması, genç sporcuların daha iyi koşullarda yetişmesini ve profesyonel kariyerlerine hazırlanmalarını sağlayacaktır. Antalya basketbolunun hak ettiği seviyeye ulaşması için tüm paydaşların el birliğiyle çalışması gerektiğine inanıyoruz. Sporcularımıza, antrenörlerimize ve onların ailelerine daha parlak bir gelecek sunmak için bu çözüm önerilerini hayata geçirmek için kulüp olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır ve Antalya basketbolunu eski güzel günlerine geri döndürmek için kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Antalya Palmiye Spor Kulübü Başkan’ı ve Baş Antranör Ali Polat Antalya’da basketbolun gelişimi ve devamlılığı konusunda önemli konuları ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere açıklamada bulundu.

antalyahabertakip.com - Ali Polat açıklamasında, “Basketbol hem amatör hem de profesyonel düzeyde Antalya’da büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, bazı yapısal sorunlar nedeniyle beklenen seviyeye ulaşamamaktadır.

SORUNLARI KISA BAŞLIKLAR HALİNDE SIRALAYACAK OLURSAK:

1.Amatör Basketbolun Gelişimi ve Devamlılığının Sağlanamaması

Amatör basketbol, yeterli destek ve olanaklardan mahrum kalmakta, bu da gelişimini engellemektedir. Bu durumda hedefi olan sporcular ve antrenörler hayal kırıklığı yaşamaktadır. Veliler de çocuklarının sportif gelişiminden endişe duymaktadır.

2.Belediyelerin Tesisleşme ve Destek Eksikliği

Belediyeler, spor tesisleri oluşturarak amatör ve profesyonel oluşumları desteklemelidir. Ancak mevcut durumda bu desteğin yetersiz kaldığını görmekteyiz.

3.Spor Okulları ve Kulüp Yapılarının Eksikliği

Spor okulları mevcut olsa da, bu okulların toparlayıcı ve yönlendirici büyük kulüpler tarafından desteklenmesi gerekmektedir.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ İSE AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ:

1.Şirket Kulüpleri Oluşturmak

Şirketlerin basketbola yatırım yaparak kulüpler kurması, finansal destek sağlaması ve genç yeteneklerin gelişimini desteklemesi gerekmektedir.

2.Marka Değeri Yüksek Kulüp İsimleri Oluşturmak

Antalya’nın tanıtımını yapmak ve marka değerini yükseltmek için, şehrimizdeki mevcut takımlara sponsorluk ve tesis desteği sağlanması önemlidir.

3.Basketbol Yerel Medyasını Dizayn Etmek

Basketbolun yerel medya aracılığıyla tanıtımının yapılması, daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak ve spora olan ilgiyi artıracaktır.

4.Altyapılarda Okul ve Kulüp İş Birliklerini Geliştirmek

Altyapılarda okul ve kulüp iş birliklerinin artırılması, genç sporcuların daha iyi koşullarda yetişmesini ve profesyonel kariyerlerine hazırlanmalarını sağlayacaktır.

Antalya basketbolunun hak ettiği seviyeye ulaşması için tüm paydaşların el birliğiyle çalışması gerektiğine inanıyoruz.

Sporcularımıza, antrenörlerimize ve onların ailelerine daha parlak bir gelecek sunmak için bu çözüm önerilerini hayata geçirmek için kulüp olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır ve Antalya basketbolunu eski güzel günlerine geri döndürmek için kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.