Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusudur

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 24.07.2024 - 21:00, Güncelleme: 24.07.2024 - 21:00 2879+ kez okundu.
 

Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusudur

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Başkan yarımcıları, İlçe Başkanları ve yöneticileri, ilçe Belediye Başkan vekilleri ile birlikte Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü nedeniyle Cumhuriyet meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.
antalyahabertakip.com - LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TAPUSUDUR CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: “Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedidir. Lozan savaş meydanlarında yedi düvele direnenlerin diplomasi alanındaki zaferidir. Lozan Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesidir. Lozan özgür, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyanın kabul etmesidir.” CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedidir. Lozan savaş meydanlarında yedi düvele direnenlerin diplomasi alanındaki zaferidir. Lozan Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesidir. Lozan özgür, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyanın kabul etmesidir. Bundan 101 yıl önce İsviçre’nin Lozan kentinde imzalanan Barış Antlaşmasıyla, Anadolu’yu bin bir parçaya bölen Sevr Antlaşması yırtıp atılmış bağımsız, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti, bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçeklik halini almıştır. Lozan Barış Antlaşması; on binlerce şehidimizin kanıyla elde edilen bağımsızlığımızı korumak adına, emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı diplomatik yollardan kazanılmış siyasi bir zaferdir. Savaş meydanlarında elde ettiğimiz zaferi masada da koruyup güçlendirenler İsmet Paşa’ya bütün Türk heyetine bin selam olsun! Kurucu iradenin açtığı yolda, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’na ve onun kahramanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız! Kuruluş felsefesinden fersah fersah uzaklaştığımız, memleket olarak her açıdan uçuruma sürüklediğimiz şu günlerde umutsuzluk hepimize yasaktır. Bu memleket emperyalist devletlere karşı verilen savaşta yokluklar içinde kuruldu. Bugünleri de aşarız.  Atatürk’ün yolunda eşit, özgür, adil, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni el birliğiyle, Kuvai Milliye ruhuyla yeniden kuracağız. Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm Lozan heyeti üyelerimizi ve bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Başkan yarımcıları, İlçe Başkanları ve yöneticileri, ilçe Belediye Başkan vekilleri ile birlikte Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü nedeniyle Cumhuriyet meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.

antalyahabertakip.com - LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TAPUSUDUR

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: “Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedidir. Lozan savaş meydanlarında yedi düvele direnenlerin diplomasi alanındaki zaferidir. Lozan Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesidir. Lozan özgür, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyanın kabul etmesidir.”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedidir. Lozan savaş meydanlarında yedi düvele direnenlerin diplomasi alanındaki zaferidir. Lozan Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesidir. Lozan özgür, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyanın kabul etmesidir.

Bundan 101 yıl önce İsviçre’nin Lozan kentinde imzalanan Barış Antlaşmasıyla, Anadolu’yu bin bir parçaya bölen Sevr Antlaşması yırtıp atılmış bağımsız, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti, bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçeklik halini almıştır.

Lozan Barış Antlaşması; on binlerce şehidimizin kanıyla elde edilen bağımsızlığımızı korumak adına, emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı diplomatik yollardan kazanılmış siyasi bir zaferdir. Savaş meydanlarında elde ettiğimiz zaferi masada da koruyup güçlendirenler İsmet Paşa’ya bütün Türk heyetine bin selam olsun! Kurucu iradenin açtığı yolda, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Barış Antlaşması’na ve onun kahramanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız!

Kuruluş felsefesinden fersah fersah uzaklaştığımız, memleket olarak her açıdan uçuruma sürüklediğimiz şu günlerde umutsuzluk hepimize yasaktır. Bu memleket emperyalist devletlere karşı verilen savaşta yokluklar içinde kuruldu. Bugünleri de aşarız.  Atatürk’ün yolunda eşit, özgür, adil, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni el birliğiyle, Kuvai Milliye ruhuyla yeniden kuracağız.

Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm Lozan heyeti üyelerimizi ve bağımsızlık yolunda mücadele eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.