Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 23.07.2024 - 20:10, Güncelleme: 23.07.2024 - 20:10 2958+ kez okundu.
 

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara doğru haber ve bilgi akışı sağlama açışından çok yönlü bir misyonu içermektedir.
antalyahabertakip.com - Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak çalışmalarını doğru, dürüst ve ilkeli bir şekilde yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden birisidir. Aynı zamanda halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.  Yakın tarihte açıkça gördük ki Türk Basını; 15 Temmuz 2016 yılında devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden terör örgütüne, hainlere  karşı  dik duruş sergileyerek, Aziz Milletimizden ve demokrasiden yana kesin bir tutum almıştır. Asrın felaketini yaşadığımız depremler ve yaşadığımız diğer afetler esnasında ise milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarının her kuruma anında ulaşmasında, felaketlerin yaralarının çok hızlı sarılmasında çok büyük katkı sağlamışlardır. Basınımızın bu olağanüstü dönemlerde gösterdiği basiretli tutumu takdire şayandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Tarihi, turizmi ve tarımı ile dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olan Antalyamızın, her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına olumlu yönde yansımasında, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın büyük katkı sağladığına inanıyorum. Basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’’ nı kutlar, görevi başında Şehit olan ve vefat eden Gazetecilerimize Allah’tan rahmet dilerim.
İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara doğru haber ve bilgi akışı sağlama açışından çok yönlü bir misyonu içermektedir.

antalyahabertakip.com - Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak çalışmalarını doğru, dürüst ve ilkeli bir şekilde yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden birisidir. Aynı zamanda halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. 

Yakın tarihte açıkça gördük ki Türk Basını; 15 Temmuz 2016 yılında devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden terör örgütüne, hainlere  karşı  dik duruş sergileyerek, Aziz Milletimizden ve demokrasiden yana kesin bir tutum almıştır. Asrın felaketini yaşadığımız depremler ve yaşadığımız diğer afetler esnasında ise milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarının her kuruma anında ulaşmasında, felaketlerin yaralarının çok hızlı sarılmasında çok büyük katkı sağlamışlardır. Basınımızın bu olağanüstü dönemlerde gösterdiği basiretli tutumu takdire şayandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Tarihi, turizmi ve tarımı ile dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olan Antalyamızın, her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına olumlu yönde yansımasında, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın büyük katkı sağladığına inanıyorum.

Basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’’ nı kutlar, görevi başında Şehit olan ve vefat eden Gazetecilerimize Allah’tan rahmet dilerim.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.