Vali Şahin'in Katılımıyla Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 18.07.2024 - 20:26, Güncelleme: 18.07.2024 - 20:26 3198+ kez okundu.
 

Vali Şahin'in Katılımıyla Toplu Sünnet Şöleni Düzenlendi

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleninde 26 çocuk sünnet edildi.
antalyahabertakip.com - Sünnet şölenine katılan Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, ailelerin bu heyecanlı gününe ortak oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye genelinde düzenlenen toplu sünnet şölenleri kapsamında Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 26 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Antalya Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vakıflar Ecdadımızın Bizlere Mirasıdır Sünnet töreni, Vali Şahin'in ailelerle birlikte yemek yemesiyle başladı. Yemeğin ardından Vali Şahin bir konuşma yaparak, “Sünnet geleneğimiz bu topraklarda yüzlerce yıldır devam eden bir gelenek. Hayır yapmakta yarışan ecdadımız malından, mülkünden fedakarlık yaparak bu vakıfları kurmuş ve kendinden sonra gelen nesilere emanet etmişler. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ecdadımızın bu vasiyetini yerine getirmek için çalışıyor.” dedi. Vakıflar Şehri Antalya Tarihi kökleriyle birlikte Antalya’nın bir vakıflar şehri olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Antalya’da sadece Muratpaşa Vakfı’nın binlerce vakfiyesi mevcut. Her köşe başında bir vakıf eseri var. Böyle bir şehirde böyle bir etkinliğin yapılması çok anlamlı oldu. Evlatlarımız bizim geleceğimizin ışığı ve onlar bizim için çok kıymetli. İnşallah sünnet törenlerini gördüğümüz gibi askerlik törenlerini ve mürrüvetlerini de görürüz.” dedi.  Vali Şahin ayrıca törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından pasta kesimi gerçekleştirildi ve sünnet olan çocuklara bisiklet hediye edildi. Vali Şahin, çocuklara takılar da takarak mutluluklarına ortak oldu.
Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleninde 26 çocuk sünnet edildi.

antalyahabertakip.com - Sünnet şölenine katılan Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, ailelerin bu heyecanlı gününe ortak oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye genelinde düzenlenen toplu sünnet şölenleri kapsamında Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 26 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi.

Antalya Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vakıflar Ecdadımızın Bizlere Mirasıdır

Sünnet töreni, Vali Şahin'in ailelerle birlikte yemek yemesiyle başladı. Yemeğin ardından Vali Şahin bir konuşma yaparak, “Sünnet geleneğimiz bu topraklarda yüzlerce yıldır devam eden bir gelenek. Hayır yapmakta yarışan ecdadımız malından, mülkünden fedakarlık yaparak bu vakıfları kurmuş ve kendinden sonra gelen nesilere emanet etmişler. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ecdadımızın bu vasiyetini yerine getirmek için çalışıyor.” dedi.

Vakıflar Şehri Antalya

Tarihi kökleriyle birlikte Antalya’nın bir vakıflar şehri olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Antalya’da sadece Muratpaşa Vakfı’nın binlerce vakfiyesi mevcut. Her köşe başında bir vakıf eseri var. Böyle bir şehirde böyle bir etkinliğin yapılması çok anlamlı oldu. Evlatlarımız bizim geleceğimizin ışığı ve onlar bizim için çok kıymetli. İnşallah sünnet törenlerini gördüğümüz gibi askerlik törenlerini ve mürrüvetlerini de görürüz.” dedi.

 Vali Şahin ayrıca törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından pasta kesimi gerçekleştirildi ve sünnet olan çocuklara bisiklet hediye edildi. Vali Şahin, çocuklara takılar da takarak mutluluklarına ortak oldu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.