Yeni Şehir Hastanesinde Skandal İddialar (ÖzelHaber)

Sağlık (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 29.06.2024 - 19:09, Güncelleme: 29.06.2024 - 19:09 13942+ kez okundu.
 

Yeni Şehir Hastanesinde Skandal İddialar (ÖzelHaber)

Yeni Şehir Hastanesi ile alakalı 800 milyon ve 126 milyonluk ödemeler kimleri görevden aldırdı.
antalyahabertakip.com - Antalya Haber Merkezi ihbar hattına gelen ihbarlarda Yeni Şehir Hastanesinin skandal iddialarla anılmaya başladı.   İDDİA – 1: Bilindiği gibi yaşanan büyük deprem tüm ülkeyi derinden üzdü. Bunun üzerine Yaşanan Şubat Depreminde Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin depreme dayanıklı hale getirilmesi için Dünya Bankasından 800 Milyon TL Kredi alındı. Gelen ihbarlarda ve öğrendiğimiz bilgilere göre Dünya Bankasından çekilen 800 Milyon TL’lik Kredi bir an önce hizmete girilmesi için Yeni Şehir Hastanesine aktarıldığı ve buna rağmen hastane hizmete zamanında açılamadı. 800 Milyon TL’nin ise nereye ne şekilde harcandığı hakkında ise farklı iddialar konuşuluyor. İDDİA – 2: Yeni açılan 1500 yataklı Yeni Şehir Hastanesi için cerrahi aletler alınması için ihale açılmasına karar veriliyor. Bu ihalenin yaptırılması için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine yetkilendirilme veriliyor. Bu ihalenin BAH…  Firması ve genellikle temizlik işleri yapan GEL…. Firmasına 126 Milyon TL karşılığında verildiği bilgilerine ulaştık. Gelen ihbarlar ise BAH… ve GEL…. Firmaları için ÖZEL ŞARTNAME YAZILDIĞI ayrıca AÇIK İHALE yapılmamasının altında özellikle ihaleye BAH….. ve GEL….. Firmaları ’nin katılmasını sağlanarak 126 Milyon TL’lik ihalenin bu iki firmaya kalmasının altında RANT iddiaları gündeme geliyor. Bu RANT İddialarının içinde Siyasiler, Sağlık İl Müdürlüğü ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin de isimlerinin geçiyor olmasının yanı sıra126 Milyon TL’lik İhale bedelinin BAH… ve GEL….  Firmaları Peşin ödenmesi iddiaları dikkat çekti. Bilindiği gibi Atatürk Devlet Hastanesi, Yeni Şehir Hastanesine taşınacaktı. Atatürk Devlet Hastanesindeki cerrahi aletlerin Yeni Şehir Hastanesine devredileceği için sadece birçok cerrahi aletler için ihale açılmayacaktı. Gelen ihbar ve iddialarda Cerrahi Aletlerin fiyatlarının 75 Milyon TL olduğu yapılan ihalede ise 126 Milyon TL gösterilerek 51 Milyon TL’lik bir RANT sağlandığı konuşuluyor. Antalya Sağlık İl Müdürlüğüne Soruyoruz; Bu ihale sonucu alınan 765 Cerrahi Set nerede? Sayımları Yapıldı mı? 765 Cerrahi Setleri alan kurum kim? İhale listesinde var olan ürünler birbirini tutuyor mu? *** Şehir Hastanesinin zamanında açılamaması ve bu rant ihalesinin sonucu olarak Sağlık İl Müdürü İsmail B… ve Mali İşler Başkanı Recep M.O. ’un görevden alınmasına sebep olduğu iddialarını da gündeme getiriyor. Sağlık Bakanlığından aldığımız bilgiye bu konularla ilgili soruşturma yapıldığı iddiaları Soruşturma kapsamında kimlere ve firmalara ulaşıldığı merak konusu Not: Bu konu ile alakalı evrakları ve firmaların bilgileri tarafımızca saklıdır. Konunun takipçisi olacağız ayrıntılar için www.antalyahabertakip.com ‘u takipte kalın
Yeni Şehir Hastanesi ile alakalı 800 milyon ve 126 milyonluk ödemeler kimleri görevden aldırdı.

antalyahabertakip.com - Antalya Haber Merkezi ihbar hattına gelen ihbarlarda Yeni Şehir Hastanesinin skandal iddialarla anılmaya başladı.  

İDDİA – 1:

Bilindiği gibi yaşanan büyük deprem tüm ülkeyi derinden üzdü.

Bunun üzerine Yaşanan Şubat Depreminde Antalya Atatürk Devlet Hastanesinin depreme dayanıklı hale getirilmesi için Dünya Bankasından 800 Milyon TL Kredi alındı.

Gelen ihbarlarda ve öğrendiğimiz bilgilere göre Dünya Bankasından çekilen 800 Milyon TL’lik Kredi bir an önce hizmete girilmesi için Yeni Şehir Hastanesine aktarıldığı ve buna rağmen hastane hizmete zamanında açılamadı. 800 Milyon TL’nin ise nereye ne şekilde harcandığı hakkında ise farklı iddialar konuşuluyor.

İDDİA – 2:

Yeni açılan 1500 yataklı Yeni Şehir Hastanesi için cerrahi aletler alınması için ihale açılmasına karar veriliyor. Bu ihalenin yaptırılması için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine yetkilendirilme veriliyor.

Bu ihalenin BAH…  Firması ve genellikle temizlik işleri yapan GEL…. Firmasına 126 Milyon TL karşılığında verildiği bilgilerine ulaştık.

Gelen ihbarlar ise BAH… ve GEL…. Firmaları için ÖZEL ŞARTNAME YAZILDIĞI ayrıca AÇIK İHALE yapılmamasının altında özellikle ihaleye BAH….. ve GEL….. Firmaları ’nin katılmasını sağlanarak 126 Milyon TL’lik ihalenin bu iki firmaya kalmasının altında RANT iddiaları gündeme geliyor.

Bu RANT İddialarının içinde Siyasiler, Sağlık İl Müdürlüğü ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin de isimlerinin geçiyor olmasının yanı sıra126 Milyon TL’lik İhale bedelinin BAH… ve GEL….  Firmaları Peşin ödenmesi iddiaları dikkat çekti.

Bilindiği gibi Atatürk Devlet Hastanesi, Yeni Şehir Hastanesine taşınacaktı.

Atatürk Devlet Hastanesindeki cerrahi aletlerin Yeni Şehir Hastanesine devredileceği için sadece birçok cerrahi aletler için ihale açılmayacaktı.

Gelen ihbar ve iddialarda Cerrahi Aletlerin fiyatlarının 75 Milyon TL olduğu yapılan ihalede ise 126 Milyon TL gösterilerek 51 Milyon TL’lik bir RANT sağlandığı konuşuluyor.

Antalya Sağlık İl Müdürlüğüne Soruyoruz;

Bu ihale sonucu alınan 765 Cerrahi Set nerede?

Sayımları Yapıldı mı?

765 Cerrahi Setleri alan kurum kim?

İhale listesinde var olan ürünler birbirini tutuyor mu?

***

Şehir Hastanesinin zamanında açılamaması ve bu rant ihalesinin sonucu olarak Sağlık İl Müdürü İsmail B… ve Mali İşler Başkanı Recep M.O. ’un görevden alınmasına sebep olduğu iddialarını da gündeme getiriyor.

Sağlık Bakanlığından aldığımız bilgiye bu konularla ilgili soruşturma yapıldığı iddiaları

Soruşturma kapsamında kimlere ve firmalara ulaşıldığı merak konusu

Not: Bu konu ile alakalı evrakları ve firmaların bilgileri tarafımızca saklıdır. Konunun takipçisi olacağız ayrıntılar için www.antalyahabertakip.com ‘u takipte kalın

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.