İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’ın “Dünya Turizm Günü” Kutlama Mesajı

antalyahabertakip.com - “Bacasız Sanayi” olarak nitelenen ve ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörü, farklı dillerin, inançların ve kültürlerin birleşmesinde, toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin artarak zenginleşmesinin sağlanmasında, ülkelerin ve toplumların birbirine yakınlaşmasında, değişik kültürlerin tanışıp kaynaşmasında önemli bir etkendir.

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Cennet Vatanımız tarihi, coğrafyası ve kültürel zenginlikleri ile turizm açısından bakıldığında en avantajlı ülkelerin başında gelmektedir. İki kıtanın buluşma noktasında yer alması, üç tarafını kuşatan denizleri ve dört mevsimi yaşatan iklimi nedeniyle ülkemizin yanı sıra; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözlerinde de ifade ettiği gibi güzel Antalyamız; dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Sahip olduğumuz bu zenginlikleri önce kendi vatandaşlarımıza, sonra tüm dünyaya anlatmayı ve tanıtmayı misyon edinmeliyiz.

Bir kente yönelik turizm hareketlerinin sürekliliği, o kentin güvenlik imajıyla doğrudan ilişkilidir. Bizler de Antalya’ya gelen misafirlerimizin tatillerini güvenli bir şekilde tamamlayıp ülkelerine dönünceye kadar geçen süreçte asayiş ve trafik güvenliğini sağlayarak iyi bir tatil dönemi geçirmeleri için 7/24 görevimizin başındayız. Turizm konusunda bir marka olan Antalya’mızın marka değerinin daha da artması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmalara güvenlik alanında verdiğimiz hizmetler ile destek olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle; her noktası ayrı bir turizm cenneti olan ülkemizde turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanları başta olmak üzere turizme emek ve gönül verenlerin Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum.