Antalya’da Ahilik Haftası Coşkusu

antalyahabertakip.com - Milli kültürümüzün kadim geleneklerinden olan Ahilik geleneğini yaşatmak amacıyla düzenlenen programda Antalya Valisi Hulusi Şahin, yılın Ahisi seçilen Durmuş Daran’a Ahilik Kaftanı giydirdi.

 Vali Hulusi Şahin, 37’nci Ahilik Haftası kapsamında Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı. Anadolu’nun köklü meslek örgütlerinden biri olan Ahi teşkilatının değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler beğeniyle izlenildi.

Ahi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Antalya Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bayram Ali Çeltik, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, çok sayıda esnaf ve sanatkâr katıldı.

Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkmalıyız

Programda Ahilik değerlerinin mutlaka yaşatılması gerektiğine vurgu yapan Vali Şahin, Ahilik değerlerinin bizi biz yapan ve Anadolu’yu yurt olarak tutmamızı sağlayan değerler olduğunu ifade ederek, “Ahilik kültürü nesilden nesile devreden çok önemli bir toplumsal anlayış. Doğruluk, dürüstlük, fedakârlık, cömertlik gibi milli değerlerimizi esnaflarımız çarşıda yaşatır. Bu değerlerimizi korumak ve yaşatmak için yabancı unsurların toplumumuzda kökleşmesini engelleyici tavırlar almalıyız. Toplumsal denetim mekanizmalarını çalıştırarak, toplumsal uyumu sağlamalıyız. Bu uyumu sağlamak da Ahilik gibi kültürel değerlerimize sahip çıkmakla olur. Anne, baba ve aileler olarak çocuklarımıza bu yönde rol model olursak çocuklarımızda yüksek karakterli olarak yetişir.” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından Vali Hulusi Şahin, yılın ahisi seçilen ve 68 yıldır marangozluk mesleğini icra eden Durmuş Daran’a plaket ve sertifika takdim ederek kaftan giydirdi. Yılın kalfası ve çırağı da tanıtıldıktan sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği personelinin aslına uygun olarak canlandırdığı Şed Kuşanma gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinliğin ardından Vali Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve oda başkanlarını Antalya Hükümet Konağı’nda kabul etti.