Milletvekili Kılıç: “İdam Geri Gelsin”

antalyahabertakip.com - Toplantıda Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, il yönetimi ve ilçe başkanları da hazır bulundu.

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin konuşmasında;

1. Trafik Sorunu

Tekin, Antalya şehir merkezindeki yoğun trafik sıkıntısını vurgulayarak, merkezi hükümetin muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerde projeleri geciktirdiğini söyledi. Şehirde trafiği rahatlatacak projelerden bazıları olarak Kızılırmak Caddesi ile Köroğlu Bulvarı kesişimindeki üst geçit projesi ve Aspendos Bulvarı'ndan Termessos Bulvarı'na alt geçit yapımını önerdi.

2. Toplu Taşıma Sorunu

Toplu taşıma güzergahlarının mevcut nüfus hareketlerine göre revize edilmesi gerektiğini belirten Tekin, toplu taşıma ücretlerinin durak sayısına göre belirlenmesini önerdi. Bu şekilde kısa mesafelerde toplu taşımanın daha çok tercih edileceğini ve trafiğin rahatlayacağını ifade etti.

3. Zamlı Su Faturaları

Tekin, ASAT tarafından yapılan su zammına dikkat çekerek, su gibi temel ihtiyaçlar için belediyelerin kâr amacı gütmemesi gerektiğini belirtti. Son iki fatura döneminde artan su faturalarının enerji maliyetleriyle açıklanamayacağını söyledi.

4. Festivaller İçin Ayrılan Bütçe

2024 Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinde festivallere ayrılan yüksek paya dikkat çeken Tekin, bu konuda araştırmalar yapacaklarını belirtti.

5. Manavgat Suyu

Tekin, Antalya’nın içme suyu kaynağı olarak Karacaören Suyu yerine Manavgat Suyu'nun kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

6. Konaklama Vergisi

2019'da yasalaşan ve 2023'te yürürlüğe giren konaklama vergisinin, merkezi hükümet yerine yerel yönetimlere aktarılması gerektiğini savundu. Turistlere hizmet sunan belediyelerin, bu vergiden hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı.

7. Falezlerin Durumu

Konyaaltı Caddesi güneyinde yer alan batı falezlerin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla hassas alan statüsünden çıkarılması, Tekin’in dikkat çektiği diğer bir önemli konu oldu. Bu kararın çevresel etkilerinin incelenmesi gerektiğini belirtti.

8. Kesintisiz Bisiklet Yolu

Tekin, Antalya’da kesintisiz bir bisiklet yolu oluşturulmasının önemine değindi.

9. Expo 2016 Alanının Kullanımı

Expo 2016 Antalya alanının tarım enstitüsü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

10. Narenciye Bahçesi İhalesi

Demircikara Mahallesi'nde bulunan tarihi Narenciye Bahçesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete kiralanmasını eleştiren Tekin, bu alanın kent ekosistemi ve tarımsal hafıza açısından büyük öneme sahip olduğunu, ranta kurban gitmemesi gerektiğini söyledi.

11. Ekonomik Durum ve Turizm

Tekin, Antalya’nın tarım, turizm ve ticaret ile ayakta durduğunu, yüksek faiz oranlarının ekonomiye olumsuz yansımalarını vurguladı. Ayrıca, çiftçilerin yaşadığı zorluklar ve turizmin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

12. Orman Yangınları

Tekin, 2021 yılında Manavgat’ta yaşanan büyük orman yangını sonrasında Saadet Partisi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunduğu önerilerin kabul edildiğini ve bu önerilerin uygulanma sürecinin takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Fatih Tekin, basın toplantısında yerel yönetimlerin daha etkin ve verimli çalışması için eleştirilerini ve çözüm önerilerini sıralayarak, Antalya’nın sorunlarına dikkat çekmeye devam edeceklerini ifade etti.

Saadet Partisi (SP) Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç konuşmasında;

“Bugün burada Türkiye ve dünya gündeminde önemli meseleleri ele almak üzere toplandık. Sözlerime geçtiğimiz günlerde Filistin'de şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi rahmetle anarak başlamak istiyorum. Filistin’de yaşanan bu vahim olay, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler, İsrail'in işlediği soykırım ve zulme karşı duruşumuzu bir kez daha teyit ediyoruz.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde yaşanan Narin Güran olayını da büyük bir üzüntüyle takip ettik. Masum bir çocuğun hunharca katledilmesi, toplumumuzda derin bir yara açmıştır. Adaletin sağlanması ve bu tür suçların tekrarlanmaması için idam cezasının, gerekli şartlar yerine getirilerek yeniden tartışılmasını destekliyoruz. Ancak, idam cezasının yanı sıra toplumsal bilinçlendirme ve suça yol açan sosyolojik temellerin ortadan kaldırılmasını da zorunlu görüyoruz.

Ekonomi ise ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Ülkemiz üretmeyen bir toplum haline getirilmiş, tarım ve hayvancılık gibi stratejik sektörler hızla gerilemiştir. Üretimi desteklemek, küçük işletmeleri korumak ve tarım sektörünü sürdürülebilir hale getirmek zorundayız. Aynı şekilde, Alanya-Antalya Otoyolu’nun yapımının bir an önce başlatılması ve Antalya’ya temiz su getirilmesi gibi projeler de hayati önemdedir. Ülkemizin geleceği tarımda, adalette ve halkın refahında yatmaktadır.

Toplumun her kesimini ilgilendiren bu sorunların çözümü için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.