Manavgat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Heyecanı

antalyahabertakip.com - Kutlamalar, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara ve Gamizon Komutanı Topçu Alb. Oğuzhan Konal’ın Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, gaziler, şehit yakınları, partilerin ilçe örgütü başkanları, devlet erkanı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Kutlamalar, “tören geçişi” ile sona erdi.

Bir Milletin Geleceğe Olan Azmini ve Umudunu Simgeliyor

Resmi törenin ardından konuşan Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, 30 Ağustos’un bir milletin geleceğe olan azim ve umudunu simgelediğini söyledi. Başkan Kara, “Tarihimizin en önemli ve anlamlı günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos, milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna verdiği eşsiz mücadelenin simgesi, büyük bir zaferin yıl dönümüdür. Bugün, bu topraklarda özgürce yaşamanın, başımızı dik tutmanın ve bağımsız bir ülkenin vatandaşları olmanın gururunu taşıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdinin canını ve kanını ortaya koyarak kazandığı bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin geleceğe olan umudunu ve azmini simgeliyor. Bu anlamlı günün yıldönümünde, bu büyük zaferin mimarlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler, Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemekten ve milletimizin refahı için gerekli adımları atmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.