Döşemealtı'nda Hatır Dolandırıcılığı: Tehlikenin Perde Arkası

antalyahabertakip.com - Tosun’un ölümüne giden yolda hatır çeklerinin rolü, bu dolandırıcılık türünün ne kadar yaygın ve yıkıcı olabileceğini gözler önüne serdi.

Döşemealtı, Antalya’nın gözde ilçelerinden biri olmasının yanı sıra, son dönemde maalesef hatır dolandırıcılığı ile de gündeme gelmeye başladı. Bu tür dolandırıcılık, samimiyet ve güvenin kötüye kullanılması ile karakterize edilir ve çoğunlukla insanların en savunmasız anlarında ortaya çıkar. Hatır dolandırıcılığı, sosyal bağların kuvvetli olduğu toplumlarda daha sık görülür ve genellikle mağdurlarını psikolojik ve maddi olarak derin bir şekilde etkiler.

Sıkıntı dost ve arkadaşı olarak bildiği insanın sattığı araca veya gayrimenkule kâr payı ve faiz koyup Çek’i yüksek olarak kestirmek mi?

Örnek-1: İsmail Tosun’un dostum ve ortağım dediği şahısların verilen malın değerinden daha fazla çek yazdırıp icraya vermesi iddiaları

Örnek-2: İsmail Tosun’un yakın gördüğü ve iş yaptığı arkadaşına verilen hatır çeki, ardından bu dostun çeki kestirip harcadıktan sonra bu çeki ödemek yerine tehdit ve cebir iddialarıyla İsmail Tosun’un üstüne gidip birkaç tane daha çek alması iddiaları.

Aşağıda ise bu iddiası geçen çekleri antalyahabertakip.com olarak okurlarımıza sunarız.

Örnek-1

Örnek-2

Döşemealtı’nda yaşanan bu önemli gelişmelerin perde arkasını öğrenmek için www.antalyahabertakip.com’u takip edin.