Turizm Meslek Liseleri Fettah Tamince’ye Peşkeş Çekiliyor

10.04.2019 - 20:05, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2775+ kez okundu.
 

Turizm Meslek Liseleri Fettah Tamince’ye Peşkeş Çekiliyor

Köle düzeni kalkalı yüzyıllar oldu fakat kölelik düzenini modern sistemlerle devam ettirmek isteyen büyük sermayenin istekleri doğrultusunda Meslek Liseleri işverenlere peşkeş çekilmeye başlandı.
Çocuklarımızı çok düşük ücretlerle, uzun saatler boyunca köle gibi çalıştırmak isteyen işverenlerin istekleri doğrultusunda  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile “iş garantili lise” adı altında imzaladığı “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” köle düzeninin yazılı hale getirilmesinden başka bir şey değildir. Bu protokolün listesinde, kendisi de bir turizm şirketi sahibi, onlarca otelin  işletmecisi ve bir havayolu şirketi sahibi olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve 'FETÖ’den yargılanıp beraat eden, adı şaibelerle ve yolsuzluklarla anılan,  iş insanı Fettah Tamince’nin otellerinin de yer aldığı ortaya çıktı. Bu protokolü imzalayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise özel okul sahibi ve özelleştirme yanlısı bir işverendir. Böylece özel sektörün karanlık ve şaibeli 3 ismi çocuklarımızı yok pahasına kendi işletmelerinde çalıştırmak istemektedirler. Kendi karlarından başka bir şey düşünmeyen bu karanlık üçlü, protokolü aşağı yukarı aynı sözlerle savunmaktadırlar.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında eğitim veren 200'e yakın meslek lisesinin 5 yıl içinde turizm meslek koleji statüsüne getirilmesini planladıklarını belirterek, "Eğer bunu başarırsak ki başaracağız, yaklaşık 200 bin civarında öğrenciyi sezonluk olarak turizm hayatına kazandırmış olacağız." demiştir. Turizm Meslek  Liselerinin sorunlarına çözüm bulmak, niteliklerini artırmak, yatırım yaparak işlevlerini geliştirmek  yerine, kendi işletmelerine köle gibi çalıştıracakları çocuklarımıza ve onların ailelerine İyi bir ambalajla kötü bir ürünü pazarlamaya çalışmaktadır. Tüm liselerin adını Anadolu Lisesi yaparak ne kadar başarılı oldularsa bunda da o kadar  başarılı olurlar. Turizm Meslek Liselerinin sorunları adları unvanları değildir. Turizm sektörünü içinden çıkılmaz hale sokan, ülkemizi 3. Sınıf, ucuz ve niteliksiz bir turist destinasyonu haline getiren turizmin kanını bir kene gibi emen büyük turizm işverenleridir.  Kültür ve Turizm  Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, FETÖ zanlısı Fettah Tamince ile birlikte imzaladığı protokolden vazgeçerek, kısa vadede Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve sendikamızın görüşlerini dinlemesini ve o doğrultuda Turizm Meslek Liselerini geliştirmesini öneriyoruz. “Kölelik Protokolü” kapsamında 76 Turizm meslek lisesinden ilk etapta 11'inin kolej sistemine geçirileceği ve bu okullarla oteller eşleştirildiği, öğrenciler uygulamalı eğitimlerini, öğretmenleriyle birlikte eşleştirildikleri okullarda alacakları belirtilmiştir. Turizm ile ilgili eğitim veren öğretim kurumu sayısı 76 sayısının çok üzerindedir. Binalarını da kendi karanlık işverenlerine verebilecekleri 76 tanesini özenle seçmişlerdir.  Daha sonra ise bu kölelik anlaşmasının  hızlı bir şekilde 76 okula yayılacağı söylenmiştir. Turizmde zaten düşük olan ücretler bile bu hükümet üyesi işvereni tatmin etmemekte çocuk işçilerden oluşan köleler çalıştırmayı istemektedir. Buna izin vermeyeceğiz.
Köle düzeni kalkalı yüzyıllar oldu fakat kölelik düzenini modern sistemlerle devam ettirmek isteyen büyük sermayenin istekleri doğrultusunda Meslek Liseleri işverenlere peşkeş çekilmeye başlandı.

Çocuklarımızı çok düşük ücretlerle, uzun saatler boyunca köle gibi çalıştırmak isteyen işverenlerin istekleri doğrultusunda  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile “iş garantili lise” adı altında imzaladığı “Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü” köle düzeninin yazılı hale getirilmesinden başka bir şey değildir. Bu protokolün listesinde, kendisi de bir turizm şirketi sahibi, onlarca otelin  işletmecisi ve bir havayolu şirketi sahibi olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve 'FETÖ’den yargılanıp beraat eden, adı şaibelerle ve yolsuzluklarla anılan,  iş insanı Fettah Tamince’nin otellerinin de yer aldığı ortaya çıktı. Bu protokolü imzalayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise özel okul sahibi ve özelleştirme yanlısı bir işverendir. Böylece özel sektörün karanlık ve şaibeli 3 ismi çocuklarımızı yok pahasına kendi işletmelerinde çalıştırmak istemektedirler.

Kendi karlarından başka bir şey düşünmeyen bu karanlık üçlü, protokolü aşağı yukarı aynı sözlerle savunmaktadırlar.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında eğitim veren 200'e yakın meslek lisesinin 5 yıl içinde turizm meslek koleji statüsüne getirilmesini planladıklarını belirterek, "Eğer bunu başarırsak ki başaracağız, yaklaşık 200 bin civarında öğrenciyi sezonluk olarak turizm hayatına kazandırmış olacağız." demiştir. Turizm Meslek  Liselerinin sorunlarına çözüm bulmak, niteliklerini artırmak, yatırım yaparak işlevlerini geliştirmek  yerine, kendi işletmelerine köle gibi çalıştıracakları çocuklarımıza ve onların ailelerine İyi bir ambalajla kötü bir ürünü pazarlamaya çalışmaktadır. Tüm liselerin adını Anadolu Lisesi yaparak ne kadar başarılı oldularsa bunda da o kadar  başarılı olurlar. Turizm Meslek Liselerinin sorunları adları unvanları değildir.

Turizm sektörünü içinden çıkılmaz hale sokan, ülkemizi 3. Sınıf, ucuz ve niteliksiz bir turist destinasyonu haline getiren turizmin kanını bir kene gibi emen büyük turizm işverenleridir.  Kültür ve Turizm  Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, FETÖ zanlısı Fettah Tamince ile birlikte imzaladığı protokolden vazgeçerek, kısa vadede Turizm Meslek Lisesi öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve sendikamızın görüşlerini dinlemesini ve o doğrultuda Turizm Meslek Liselerini geliştirmesini öneriyoruz.

“Kölelik Protokolü” kapsamında 76 Turizm meslek lisesinden ilk etapta 11'inin kolej sistemine geçirileceği ve bu okullarla oteller eşleştirildiği, öğrenciler uygulamalı eğitimlerini, öğretmenleriyle birlikte eşleştirildikleri okullarda alacakları belirtilmiştir. Turizm ile ilgili eğitim veren öğretim kurumu sayısı 76 sayısının çok üzerindedir. Binalarını da kendi karanlık işverenlerine verebilecekleri 76 tanesini özenle seçmişlerdir.  Daha sonra ise bu kölelik anlaşmasının  hızlı bir şekilde 76 okula yayılacağı söylenmiştir. Turizmde zaten düşük olan ücretler bile bu hükümet üyesi işvereni tatmin etmemekte çocuk işçilerden oluşan köleler çalıştırmayı istemektedir. Buna izin vermeyeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.