TMMOB’dan Kadınlar Günü Paneli

Asayiş 26.02.2019 - 20:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2725+ kez okundu.
 

TMMOB’dan Kadınlar Günü Paneli

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart’ta ‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınızbiz’ başlıklı bir panel düzenlenecek.
Panel konuşmacıları arasında Türkiye’nin ilk ve tek kadın Fütüristi ve T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan, Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü ve Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Yöneticisi Gonca Sofuoğlu Temiz, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Canan Aktaş ve Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu yer alacak. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, düzenledikleri basın toplantısında tüm Antalyalıları panele davet ederken, “Türkiye’de aile, eğitim, çalışma yaşamı, istihdam başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında kadınlara yönelmiş eşitsiz uygulamalar yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Kadınların her alanda eşitce var olabilme mücadelesi, aynı zamanda ülkenin de özgürleşme mücadelesidir. Kadınların toplumsal yaşamda, ekonomik ve siyasi alanda daha şiddetli bit sömürü ve eşitsizliğe tabi kalması, sadece kadınların değil, ülkenin geleceğini düşünen herkesin sorunudur. Unutulmamalıdır ki, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye mücadelesi, kadınların örgütlü mücadelesi ile birlikte başarıya ulaşabilecektir. Bu düşüncelerle, birlik ve dayanışmanın en güzel günlerinden biri olan 8 Mart’ta, ülkenin farklı yerlerinden baskıya, şiddete, taciz ve tecavüze hayır seslerini yükseltecek kadınların 8 Mart’ını şimdiden kutluyor, baskı ve şiddet sonucu yaşamlarını kaybeden kadınlarımızı anıyor ve tüm halkımızı 6 Mart Çarşamba Günü Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz panelimize davet ediyoruz” denildi.
TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart’ta ‘Mesleğimiz Geleceğimiz-Kadınızbiz’ başlıklı bir panel düzenlenecek.

Panel konuşmacıları arasında Türkiye’nin ilk ve tek kadın Fütüristi ve T-İnsan kitabının yazarı Ufuk Tarhan, Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü ve Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Yöneticisi Gonca Sofuoğlu Temiz, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Canan Aktaş ve Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu yer alacak.

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, düzenledikleri basın toplantısında tüm Antalyalıları panele davet ederken, “Türkiye’de aile, eğitim, çalışma yaşamı, istihdam başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında kadınlara yönelmiş eşitsiz uygulamalar yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Kadınların her alanda eşitce var olabilme mücadelesi, aynı zamanda ülkenin de özgürleşme mücadelesidir. Kadınların toplumsal yaşamda, ekonomik ve siyasi alanda daha şiddetli bit sömürü ve eşitsizliğe tabi kalması, sadece kadınların değil, ülkenin geleceğini düşünen herkesin sorunudur. Unutulmamalıdır ki, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye mücadelesi, kadınların örgütlü mücadelesi ile birlikte başarıya ulaşabilecektir. Bu düşüncelerle, birlik ve dayanışmanın en güzel günlerinden biri olan 8 Mart’ta, ülkenin farklı yerlerinden baskıya, şiddete, taciz ve tecavüze hayır seslerini yükseltecek kadınların 8 Mart’ını şimdiden kutluyor, baskı ve şiddet sonucu yaşamlarını kaybeden kadınlarımızı anıyor ve tüm halkımızı 6 Mart Çarşamba Günü Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz panelimize davet ediyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.