Şark Bülbülü Anıldı

Kültür-Sanat 26.02.2019 - 19:57, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 1955+ kez okundu.
 

Şark Bülbülü Anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında tesadüfen tanışarak şarkılarını dinlediği ve güçlü sesinden dolayı "şark bülbülü" unvanını verdiği ses sanatçısı Celal Güzelses’i vefatının 60. Yılında bir konserle andı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi’nde “Celal Güzelses’i Anma” Diyarbakır Türküleri Konseri düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Celal Güzelses’in ailesinin de katıldığı konsere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Konserde, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti sanatçıları  Güzelses'in eserlerini seslendirdi. Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Bedri Ayseli de eşsiz sesiyle geceye renk kattı. Başkan Türel’e teşekkür Birbirinden güzel Diyarbakır türkülerinin seslendirildiği gecede dinleyenler mest oldu. Başkan Menderes Türel, Güzelses ailesiyle bu önemli organizasyonda birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türel, “Kıymetli dostumuz değerli Sanatçı Bedri Ayseli’nin de burada bu muhteşem eserleri seslendirecek olması bu gecenin benim için çok farklı bir anlam taşımasına vesile olacak” dedi. Gecenin sonunda ise Celal Güzelses’in oğlu Erdem Güzelses, torunu Celal Güzelses ve DİTAV Yönetim Kurulu 2. Başkanı Nadire İçkale Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e böyle bir gece düzenledikleri için teşekkür etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında tesadüfen tanışarak şarkılarını dinlediği ve güçlü sesinden dolayı "şark bülbülü" unvanını verdiği ses sanatçısı Celal Güzelses’i vefatının 60. Yılında bir konserle andı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi’nde “Celal Güzelses’i Anma” Diyarbakır Türküleri Konseri düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Celal Güzelses’in ailesinin de katıldığı konsere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Konserde, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti sanatçıları  Güzelses'in eserlerini seslendirdi. Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Bedri Ayseli de eşsiz sesiyle geceye renk kattı.

Başkan Türel’e teşekkür

Birbirinden güzel Diyarbakır türkülerinin seslendirildiği gecede dinleyenler mest oldu. Başkan Menderes Türel, Güzelses ailesiyle bu önemli organizasyonda birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türel, “Kıymetli dostumuz değerli Sanatçı Bedri Ayseli’nin de burada bu muhteşem eserleri seslendirecek olması bu gecenin benim için çok farklı bir anlam taşımasına vesile olacak” dedi. Gecenin sonunda ise Celal Güzelses’in oğlu Erdem Güzelses, torunu Celal Güzelses ve DİTAV Yönetim Kurulu 2. Başkanı Nadire İçkale Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e böyle bir gece düzenledikleri için teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.