Muratpaşa’dan 8 Mart’ta Funda Arar Konseri

Gündem 06.03.2019 - 20:12, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2734+ kez okundu.
 

Muratpaşa’dan 8 Mart’ta Funda Arar Konseri

Muratpaşa’da kadınlar, her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Muratpaşa Kent Meydanı’nda Türkiye haritası oluşturup Burdur-Teke yöresi türküsü Erik Dalı oynayacak. Kent Meydanı’nda saat 16.00’de başlayacak etkinlikler Funda Arar konseriyle devam edecek. Muratpaşa Belediyesi’nin Şubat ayında aralarında siyasi partiler, sendikalar, hemşeri derneklerinin bulunduğu 124 kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütüyle başladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları tamamlandı. Yaklaşık 1 ay sürecinde Değirmerönü Kültür Merkezi, Kadın Danışma Merkezleri ve Yaşlı Evlerinde kadılar Eril Dalı oyunun çalıştı, ressam Sinan Demir ve Mehmet Karasu Kent Meydanı’na dev bir Türkiye haritası çizdi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8 Mart Cuma saat 16.00’da başlayacak etkinliklerde Muratpaşa’da kadınların Kent Meydanı’nda 2 bin 500 metrekarelik dev Türkiye haritası oluşturup her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı, kadınları toplumsal hayatın dışında tutmak isteyen anlayışa karşı, inadına gülerek, inadına bir araya gelerek ve inadına ‘Kadınlar vardır’ diyerek Erik Dalı oynayacaklarını söyledi.  Başkan Uysal, töre ve namus cinayetlerinde katledilen, maruz kaldıkları şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların için de anma programının düzenleneceğini sözlerine ekledi. Başkan Uysal, Muratpaşa’da 8 Mart programı Muratpaşa Kent Meydanı’nda Funda Arar konseriyle devam edeceğini belirtirken “Türkiye haritasında bir araya gelecek kadınlarımızla hem ülkemizin birlik ve beraberliğini, dayanışmasını ifade edeceğiz hem de yüreğimizin dayanmadığı haksızlıklara, acılara dikkat çekeceğiz” diye konuştu. Muratpaşa’nın her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı bir yaşam felsefesini, bir duruşu sahiplendiğini belirten Başkan Uysal, kadınıyla erkeğiyle tüm Muratpaşa’yı etkinliklere davet etti.

Muratpaşa’da kadınlar, her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Muratpaşa Kent Meydanı’nda Türkiye haritası oluşturup Burdur-Teke yöresi türküsü Erik Dalı oynayacak. Kent Meydanı’nda saat 16.00’de başlayacak etkinlikler Funda Arar konseriyle devam edecek.

Muratpaşa Belediyesi’nin Şubat ayında aralarında siyasi partiler, sendikalar, hemşeri derneklerinin bulunduğu 124 kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütüyle başladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları tamamlandı. Yaklaşık 1 ay sürecinde Değirmerönü Kültür Merkezi, Kadın Danışma Merkezleri ve Yaşlı Evlerinde kadılar Eril Dalı oyunun çalıştı, ressam Sinan Demir ve Mehmet Karasu Kent Meydanı’na dev bir Türkiye haritası çizdi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8 Mart Cuma saat 16.00’da başlayacak etkinliklerde Muratpaşa’da kadınların Kent Meydanı’nda 2 bin 500 metrekarelik dev Türkiye haritası oluşturup her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı, kadınları toplumsal hayatın dışında tutmak isteyen anlayışa karşı, inadına gülerek, inadına bir araya gelerek ve inadına ‘Kadınlar vardır’ diyerek Erik Dalı oynayacaklarını söyledi.  Başkan Uysal, töre ve namus cinayetlerinde katledilen, maruz kaldıkları şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların için de anma programının düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Başkan Uysal, Muratpaşa’da 8 Mart programı Muratpaşa Kent Meydanı’nda Funda Arar konseriyle devam edeceğini belirtirken “Türkiye haritasında bir araya gelecek kadınlarımızla hem ülkemizin birlik ve beraberliğini, dayanışmasını ifade edeceğiz hem de yüreğimizin dayanmadığı haksızlıklara, acılara dikkat çekeceğiz” diye konuştu. Muratpaşa’nın her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı bir yaşam felsefesini, bir duruşu sahiplendiğini belirten Başkan Uysal, kadınıyla erkeğiyle tüm Muratpaşa’yı etkinliklere davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.