Muratpaşa Belediyesi'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Gündem 21.03.2019 - 19:03, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 2431+ kez okundu.
 

Muratpaşa Belediyesi'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı ve Engelsiz Kafe’yle birlikte düzenliği 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde vantrilok eğitmen Çiğdem Dağtekin, Kukla Marmelat’ın down sendromlu arkadaşı Artı’yı engelli çocuklar ve aileleriyle tanıştırdı. Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı ve Engelsiz Kafe’yle birlikte 21 Mart 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, birbirinden renkli gösterilerle down sendromlu çocuklarını sahne aldığı ve duygu dolu anlara sahne olan bir etkinliğe imza attı. Etkinliğe Muratpaşa Belediyesi’nin falez kıyı bandında çam ağaçlarıyla kaplı 8 bin metrekarelik bir alanda oluşturduğu yaşam alanı Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de eğitimlerini sürdüren engelli çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Adalya Vakfı Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da bu çok özel gösteriyi ilgiyle takip etti. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada,  yerel yönetimlerin sadece yol, kaldırım ve park yapan kurumlar olmadığını söyledi. “Yerel yönetimler, iyi ve kötü günü paylaşan, tasada ve kıvançta beraber olan, dayanışma içinde olan insanlar için çalışmalıdır” diyen Başkan Uysal, down sendromlu çocukların hayatlarının iyi bir eğitimle normalleştirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Sosyal devlet anlayışı içinde bunun her zaman mümkün olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Yerel ve genel kamu yönetiminin bu konuda tedbirler alması gereklidir. Çocuklarımızın farkındayız. Onların bir kromozom fazla olduğunun farkındayız.  Sorunlarının, yaşadıkları sıkıntıların farkındayız. Muratpaşa Belediyesi olarak engellilerimiz ‘Alo’ dediğinde onların emrinde, yanında olabilmenin kıvancını yaşıyoruz. Onun dışında Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’ye kattığınız renk, içerik ve verimlilik için tüm ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sizlerin vergilerinizle Muratapaşa’mızda tasada ve kıvançta, zorlukta ve kolaylıkta hep beraberiz. Bizim şiarımız bu.” Muratpaşa Belediyesi kültür salonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak vantrilok eğitmen Çiğdem Dağtekin, Kukla Marmelat’la sahneye çıktı. Marmelatı, sahneye çıkarmak için perdenin arkasında birlikte oyun oynadığı arkadaşından ayırmakta oldukça zorlanan Dağtekin, Kukla Marmelat’ı kırmadı ve parkta tanıştığı arkadaşı Artı’yı salonu dolduran ailelerle ve çocuklarla tanıştırdı. Marmelat, arkadaşının bir kromozomunun fazla olması dolayısıyla adının Artı olduğunu söylerken çocuklar Marmelat ve Artı’nın down sendromu hakkındaki sohbetini büyük dikkatle dinledi. Etkinlik Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin down sendromlu çocukların sahne aldığı ve duygu dolu anlara sahne olan birbirinden renkli gösterilerle devam etti. 

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı ve Engelsiz Kafe’yle birlikte düzenliği 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde vantrilok eğitmen Çiğdem Dağtekin, Kukla Marmelat’ın down sendromlu arkadaşı Artı’yı engelli çocuklar ve aileleriyle tanıştırdı.

Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı ve Engelsiz Kafe’yle birlikte 21 Mart 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, birbirinden renkli gösterilerle down sendromlu çocuklarını sahne aldığı ve duygu dolu anlara sahne olan bir etkinliğe imza attı.

Etkinliğe Muratpaşa Belediyesi’nin falez kıyı bandında çam ağaçlarıyla kaplı 8 bin metrekarelik bir alanda oluşturduğu yaşam alanı Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de eğitimlerini sürdüren engelli çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Adalya Vakfı Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da bu çok özel gösteriyi ilgiyle takip etti.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada,  yerel yönetimlerin sadece yol, kaldırım ve park yapan kurumlar olmadığını söyledi. “Yerel yönetimler, iyi ve kötü günü paylaşan, tasada ve kıvançta beraber olan, dayanışma içinde olan insanlar için çalışmalıdır” diyen Başkan Uysal, down sendromlu çocukların hayatlarının iyi bir eğitimle normalleştirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Sosyal devlet anlayışı içinde bunun her zaman mümkün olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Yerel ve genel kamu yönetiminin bu konuda tedbirler alması gereklidir. Çocuklarımızın farkındayız. Onların bir kromozom fazla olduğunun farkındayız.  Sorunlarının, yaşadıkları sıkıntıların farkındayız. Muratpaşa Belediyesi olarak engellilerimiz ‘Alo’ dediğinde onların emrinde, yanında olabilmenin kıvancını yaşıyoruz. Onun dışında Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’ye kattığınız renk, içerik ve verimlilik için tüm ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sizlerin vergilerinizle Muratapaşa’mızda tasada ve kıvançta, zorlukta ve kolaylıkta hep beraberiz. Bizim şiarımız bu.”

Muratpaşa Belediyesi kültür salonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak vantrilok eğitmen Çiğdem Dağtekin, Kukla Marmelat’la sahneye çıktı. Marmelatı, sahneye çıkarmak için perdenin arkasında birlikte oyun oynadığı arkadaşından ayırmakta oldukça zorlanan Dağtekin, Kukla Marmelat’ı kırmadı ve parkta tanıştığı arkadaşı Artı’yı salonu dolduran ailelerle ve çocuklarla tanıştırdı. Marmelat, arkadaşının bir kromozomunun fazla olması dolayısıyla adının Artı olduğunu söylerken çocuklar Marmelat ve Artı’nın down sendromu hakkındaki sohbetini büyük dikkatle dinledi.

Etkinlik Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin down sendromlu çocukların sahne aldığı ve duygu dolu anlara sahne olan birbirinden renkli gösterilerle devam etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.