Kemer Devlet Hastanesi Yaralarını Sarıyor

Sağlık 29.01.2019 - 01:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2195+ kez okundu.
 

Kemer Devlet Hastanesi Yaralarını Sarıyor

Kemer Devlet Hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan ve hastaları ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür hastanenin son durumu ile ilgili açıklama yaptı.
İlimiz batı ilçelerini etkisi altına alan yağmur, fırtına ve hortum sonrası Kemer Devlet Hastanesi büyük zarar görmüş, ısıtmayı sağlayan gazın kapatılması ve camların kırılması nedeniyle hastaların tahliyesine karar verilmişti. Olayın gerçekleştiği 24 Ocak günü Müdürlüğümüz teknik ekipleri hastaneye ulaşarak yerinde değerlendirme yapmıştı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim ATA ile Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik ekipleri hastanede incelemelerde bulunmuştu. Hastanenin poliklinik hizmetleri durdurulmuş olup o günden bu yana sadece acil servis hizmeti devam etmekte iken yoğun çabalarımız ve çalışmalarımız sonrasında bugün poliklinik hizmetleri başladı. Teknik ekibin değerlendirmesinde hastanenin şiddetli yağış ve hortumdan zarar gördüğü tespit edildi. Hastanenin zemin kat, 1 ve 2.kat tavanında çökmeler, cam ve pencere kırıkları ve mekanik bozulmalar mevcuttu. Hastane çatısının büyük bir bölümünün yıkık olması ve havalandırma sistemlerinin çalışmaz durumda olması ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerini devre dışı bırakmıştı. Tüm gaz sistemlerinin kapatılması nedeniyle de yatarak tedavi görev hastaların tahliye ve nakline karar verilmiş, nakli yapılacak hastalarımız 112 ambulansı ile çevre hastanelere nakledilmişti. Can kaybı yaşanmayan afet durumunu maddi hasarlarla atlatan hastanemizin bir an önce Kemer ve çevre halkına hizmet vermek üzere yeniden yapılanması için tüm yöneticilerimiz ve teknik ekiplerimiz 5-6 gündür yoğun çaba sarf ediyor. Kırılan camlar onarıldı. Hasar gören yerler yapıldı. Temizlik işleri tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve çatı izalasyon çalışmaları devam ediyor. Havalandırma sistemleri, bilgi işlem, elektrik v.b. konusunda ekipler aralıksız çalışıyor. Bugün (28 Ocak 2019) itibariyle poliklinik hizmetleri ve yataklı servis hizmete açıldı. Hastane personellerimiz görevlerinin başında. Ameliyathane ve yoğun bakım birimlerindeki çalışmalar ise halen devam ediyor, en kısa sürede bu bölümleri de hizmete açacağız. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Sağlık Bakanım ve hastanemizi ziyaret eden Sayın Bakanlarımız ile Antalya Valimize çok teşekkür ediyorum. Talimat ve destekleri ile Kemer Devlet hastanemiz yaralarını hızlıca sararak hizmetlerine devam ediyor.
Kemer Devlet Hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan ve hastaları ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür hastanenin son durumu ile ilgili açıklama yaptı.

İlimiz batı ilçelerini etkisi altına alan yağmur, fırtına ve hortum sonrası Kemer Devlet Hastanesi büyük zarar görmüş, ısıtmayı sağlayan gazın kapatılması ve camların kırılması nedeniyle hastaların tahliyesine karar verilmişti. Olayın gerçekleştiği 24 Ocak günü Müdürlüğümüz teknik ekipleri hastaneye ulaşarak yerinde değerlendirme yapmıştı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim ATA ile Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik ekipleri hastanede incelemelerde bulunmuştu.

Hastanenin poliklinik hizmetleri durdurulmuş olup o günden bu yana sadece acil servis hizmeti devam etmekte iken yoğun çabalarımız ve çalışmalarımız sonrasında bugün poliklinik hizmetleri başladı.

Teknik ekibin değerlendirmesinde hastanenin şiddetli yağış ve hortumdan zarar gördüğü tespit edildi. Hastanenin zemin kat, 1 ve 2.kat tavanında çökmeler, cam ve pencere kırıkları ve mekanik bozulmalar mevcuttu. Hastane çatısının büyük bir bölümünün yıkık olması ve havalandırma sistemlerinin çalışmaz durumda olması ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerini devre dışı bırakmıştı. Tüm gaz sistemlerinin kapatılması nedeniyle de yatarak tedavi görev hastaların tahliye ve nakline karar verilmiş, nakli yapılacak hastalarımız 112 ambulansı ile çevre hastanelere nakledilmişti. Can kaybı yaşanmayan afet durumunu maddi hasarlarla atlatan hastanemizin bir an önce Kemer ve çevre halkına hizmet vermek üzere yeniden yapılanması için tüm yöneticilerimiz ve teknik ekiplerimiz 5-6 gündür yoğun çaba sarf ediyor.

Kırılan camlar onarıldı. Hasar gören yerler yapıldı. Temizlik işleri tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve çatı izalasyon çalışmaları devam ediyor. Havalandırma sistemleri, bilgi işlem, elektrik v.b. konusunda ekipler aralıksız çalışıyor. Bugün (28 Ocak 2019) itibariyle poliklinik hizmetleri ve yataklı servis hizmete açıldı. Hastane personellerimiz görevlerinin başında. Ameliyathane ve yoğun bakım birimlerindeki çalışmalar ise halen devam ediyor, en kısa sürede bu bölümleri de hizmete açacağız.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Sağlık Bakanım ve hastanemizi ziyaret eden Sayın Bakanlarımız ile Antalya Valimize çok teşekkür ediyorum. Talimat ve destekleri ile Kemer Devlet hastanemiz yaralarını hızlıca sararak hizmetlerine devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.