Kardeş İlçemiz Beylikova’ Yı Konyaaltı İlçemizde Ağırladık

Asayiş 05.03.2019 - 19:28, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2247+ kez okundu.
 

Kardeş İlçemiz Beylikova’ Yı Konyaaltı İlçemizde Ağırladık

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında 27 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında üç gün süreyle Konyaaltı ilçemize teknik inceleme gezilerinde bulunan Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden 2 teknik personel ve 12 üreticiyi ilçemizde ağırladık. Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Selçuk UYGUN ve Teknisyen Erdem SOLMAZ ile aralarında Beylikova HAYKOOP Başkanı ve Ziraat Odası Başkanının bulunduğu 12 üreticiye, ilk gün Konyaaltı Kaymakamlığı Konferans Salonunda İlçe Müdürü Canan OTRUŞ tarafından sunumlar eşliğinde İlçemizin tanıtımı yapılarak ilçemizde yapılan tarımsal faaliyetler konularında bilgilendirmeler yapıldı. Kardeş İlçe üreticileri, Konyaaltı Kaymakamı Kamil KÖTEN ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN’ i ziyaret ettikten sonra proje kapsamında Konyaaltı ilçesinde yetiştiriciliği yapılan ve Beylikova ilçesinde alternatif olarak yapılabilecek tarımsal faaliyet alanlarında inceleme gezilerinde bulundu. Üreticiler ile yapılan üç günlük inceleme gezilerinde Konyaaltı’nda bulunan Kültür Mantarı yetiştiricilik tesisleri, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele ile üretim yapılan domates ve patlıcan seraları, Tropik meyvelerden Ejder Meyvesi (Pithaya) seraları, Topraksız Kültür Tekniği ile yetiştiriciliği yapılan çilek seraları ve hayvancılık konusunda göçer hayvancılık yapan üreticiler ile yörük hayvancılığı ve kültürü konularında inceleme gezileri düzenlenendi. Teknik inceleme gezileri sonrasında Beylikova ilçesi üreticileri ile Antalya ilimiz için sembol olarak değerlendirilen EXPO 2016 Fuar alanı rehberler eşliğinde gezilerek projenin ilk aşaması gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Münir KARALOĞLU önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında 27 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında üç gün süreyle Konyaaltı ilçemize teknik inceleme gezilerinde bulunan Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden 2 teknik personel ve 12 üreticiyi ilçemizde ağırladık.

Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Selçuk UYGUN ve Teknisyen Erdem SOLMAZ ile aralarında Beylikova HAYKOOP Başkanı ve Ziraat Odası Başkanının bulunduğu 12 üreticiye, ilk gün Konyaaltı Kaymakamlığı Konferans Salonunda İlçe Müdürü Canan OTRUŞ tarafından sunumlar eşliğinde İlçemizin tanıtımı yapılarak ilçemizde yapılan tarımsal faaliyetler konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Kardeş İlçe üreticileri, Konyaaltı Kaymakamı Kamil KÖTEN ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN’ i ziyaret ettikten sonra proje kapsamında Konyaaltı ilçesinde yetiştiriciliği yapılan ve Beylikova ilçesinde alternatif olarak yapılabilecek tarımsal faaliyet alanlarında inceleme gezilerinde bulundu. Üreticiler ile yapılan üç günlük inceleme gezilerinde Konyaaltı’nda bulunan Kültür Mantarı yetiştiricilik tesisleri, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele ile üretim yapılan domates ve patlıcan seraları, Tropik meyvelerden Ejder Meyvesi (Pithaya) seraları, Topraksız Kültür Tekniği ile yetiştiriciliği yapılan çilek seraları ve hayvancılık konusunda göçer hayvancılık yapan üreticiler ile yörük hayvancılığı ve kültürü konularında inceleme gezileri düzenlenendi.

Teknik inceleme gezileri sonrasında Beylikova ilçesi üreticileri ile Antalya ilimiz için sembol olarak değerlendirilen EXPO 2016 Fuar alanı rehberler eşliğinde gezilerek projenin ilk aşaması gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.