İş Kadınları Daha Çok İstihdam İstedi

Asayiş 24.01.2019 - 21:01, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1955+ kez okundu.
 

İş Kadınları Daha Çok İstihdam İstedi

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Ocak ayı olağan toplantısını Akra Otel’de gerçekleştirdi. AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran başkanlığında dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü M.Şükrü Mısırlı konuşmacı olarak girişimci kadınlara yeni dönemde revize edilen destekler, gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Dr. Figen Sayın Yıldıran, AGİDER olarak kadın girişimciliğini artırmaya yönelik önemli projelere imza attıklarını, devlet kurumlarının da bunun yanında desteği olduğunu belirterek, “Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerden ilk ve olumsuz etkilenenler hep kadınlarımız oldu. Bu konuda ise hükümetimizin çözüm paketinde bu duruma öncelik vererek, ele alması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Dr. Yıldıran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle stratejik destek programı ile üretim yapan KOBİ’lere destek programları ile KOSGEB’in destekleri çok önemli. 2019 yılında da AR-GE teklifli firmaların markalaşma sistemine destek verecek olması ise alkışlanacak bir adım. Örneğin tekstil sektöründe de markaların çoğaltılarak ülke ekonomisine katkı verecek değerlerin arttırılması gerekiyor.”  KOSGEB Antalya İl Müdürü Mısırlı, kurumun amacının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. KOSKEP Müdürü Mısırlı işine aşık olduğunu 7/24 hizmet vermeye çalıştığınıda dile getirdi. ‘KOSGEB’den kredi çıkartacağız, destek kullandıracağız, biz projenizi hazırlarsak KOSGEB’den destek alabilirsiniz yoksa alamazsınız’ şeklindeki asılsız beyanlarla vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını belirten Şükrü Mısırlı, “Şunu bir kez daha, altını çizerek, açık ve net olarak ifade etmeliyim ki, KOSGEB destekleri ücretsiz ve aracısız verilmektedir” dedi. Konuşmaların ardından toplantıda Şükrü Mısırlı, dernek üyelerinin merak ettiği soruları cevaplayarak kısa bir süre sohbet gerçekleştirdi. Toplantı AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran ile konuk Şükrü Mısırlı ve dernek üyelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Ocak ayı olağan toplantısını Akra Otel’de gerçekleştirdi. AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran başkanlığında dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü M.Şükrü Mısırlı konuşmacı olarak girişimci kadınlara yeni dönemde revize edilen destekler, gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Dr. Figen Sayın Yıldıran, AGİDER olarak kadın girişimciliğini artırmaya yönelik önemli projelere imza attıklarını, devlet kurumlarının da bunun yanında desteği olduğunu belirterek, “Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerden ilk ve olumsuz etkilenenler hep kadınlarımız oldu. Bu konuda ise hükümetimizin çözüm paketinde bu duruma öncelik vererek, ele alması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Dr. Yıldıran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle stratejik destek programı ile üretim yapan KOBİ’lere destek programları ile KOSGEB’in destekleri çok önemli. 2019 yılında da AR-GE teklifli firmaların markalaşma sistemine destek verecek olması ise alkışlanacak bir adım. Örneğin tekstil sektöründe de markaların çoğaltılarak ülke ekonomisine katkı verecek değerlerin arttırılması gerekiyor.” 

KOSGEB Antalya İl Müdürü Mısırlı, kurumun amacının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. KOSKEP Müdürü Mısırlı işine aşık olduğunu 7/24 hizmet vermeye çalıştığınıda dile getirdi.

‘KOSGEB’den kredi çıkartacağız, destek kullandıracağız, biz projenizi hazırlarsak KOSGEB’den destek alabilirsiniz yoksa alamazsınız’ şeklindeki asılsız beyanlarla vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını belirten Şükrü Mısırlı, “Şunu bir kez daha, altını çizerek, açık ve net olarak ifade etmeliyim ki, KOSGEB destekleri ücretsiz ve aracısız verilmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından toplantıda Şükrü Mısırlı, dernek üyelerinin merak ettiği soruları cevaplayarak kısa bir süre sohbet gerçekleştirdi. Toplantı AGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Figen Sayın Yıldıran ile konuk Şükrü Mısırlı ve dernek üyelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.