Gün Geçmiyor Ki Aksu İlçesinde Eğitimde Usulsüzleler Dursun

03.04.2019 - 19:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1583+ kez okundu.
 

Gün Geçmiyor Ki Aksu İlçesinde Eğitimde Usulsüzleler Dursun

Babam milli eğitim müdürü olunca oğlan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni nin şansı yaver gidiyor.
Aksu İlçesinde bir çok okulun idarecileri 4 yılını doldurduğu halde görevlendirmeler ile farklı farklı okullarda çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca hiç daha okulunu görmeyerek başka görevlerde çalışan müdürler bulunmaktadır. Yukarıda bahsedilen konu daha önce basına yansımış olmasına rağmen mürekkebi kurumadan Aksu ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde usulsüzlüklerin devam ettiğini görmekteyiz. Şimdi İse; Aksu ilçe merkezinde bulunan hiçbir ulaşım sorunu olmayan, fiziki şartları mükemmel olan Uçak Bakım Teknolojileri Okulu zorunlu hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Oysa yasalara göre zorunlu hizmet bölgesine alınan okulların mahrumiyet yerleri yada kalkınmada öncelikli olması gerekmektedir. Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Selman GÖKÇEN atama dönemi olmamasına rağmen 26 Mart 2019 tarihinde, daha 2 yıllık öğretmen iken babası İlçe Milli Eğitim Müdürü olunca şansı yaver gidiyor. Yasalar hiçe sayılarak ya da özel uygulama ile oğlan Aksu ilçesinin merkezinde bulunan Uçak Bakım Teknolojileri MTAL ye atanıveriyor. Yurdun değişik bölgelerinde çalışan bunca öğretmen dururken daha 2 yıllık olan ve mecburi hizmetini tamamlamayan bu öğretmen nasıl oluyor da Aksu ilçe merkezine geliyor. Bu bir usulsüzlük değil mi? Bunu yapanlar, altına imza koyanlar bunun farkındalar mı acaba? Bakanlık tarafından sınavla öğrenci alan okullar arasında olan, önceki bakanımızın söylemi ile halk arasında nitelikli okul diye tabir edilen bir okula, böylesine niteliksizce kamuoyuna ve bakanlığa inat yapılan bir atamanın sebeplerini kamuoyuna ve bakanlığa açıklanmasını dikkatle bekliyoruz.
Babam milli eğitim müdürü olunca oğlan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni nin şansı yaver gidiyor.

Aksu İlçesinde bir çok okulun idarecileri 4 yılını doldurduğu halde görevlendirmeler ile farklı farklı okullarda çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca hiç daha okulunu görmeyerek başka görevlerde çalışan müdürler bulunmaktadır.

Yukarıda bahsedilen konu daha önce basına yansımış olmasına rağmen mürekkebi kurumadan Aksu ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde usulsüzlüklerin devam ettiğini görmekteyiz.

Şimdi İse; Aksu ilçe merkezinde bulunan hiçbir ulaşım sorunu olmayan, fiziki şartları mükemmel olan Uçak Bakım Teknolojileri Okulu zorunlu hizmet bölgesine dahil edilmiştir. Oysa yasalara göre zorunlu hizmet bölgesine alınan okulların mahrumiyet yerleri yada kalkınmada öncelikli olması gerekmektedir.

Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Selman GÖKÇEN atama dönemi olmamasına rağmen 26 Mart 2019 tarihinde, daha 2 yıllık öğretmen iken babası İlçe Milli Eğitim Müdürü olunca şansı yaver gidiyor. Yasalar hiçe sayılarak ya da özel uygulama ile oğlan Aksu ilçesinin merkezinde bulunan Uçak Bakım Teknolojileri MTAL ye atanıveriyor.

Yurdun değişik bölgelerinde çalışan bunca öğretmen dururken daha 2 yıllık olan ve mecburi hizmetini tamamlamayan bu öğretmen nasıl oluyor da Aksu ilçe merkezine geliyor. Bu bir usulsüzlük değil mi? Bunu yapanlar, altına imza koyanlar bunun farkındalar mı acaba?

Bakanlık tarafından sınavla öğrenci alan okullar arasında olan, önceki bakanımızın söylemi ile halk arasında nitelikli okul diye tabir edilen bir okula, böylesine niteliksizce kamuoyuna ve bakanlığa inat yapılan bir atamanın sebeplerini kamuoyuna ve bakanlığa açıklanmasını dikkatle bekliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.