Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Kutlama Mesajı

Gündem 06.04.2019 - 18:23, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2714+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Kutlama Mesajı

Hukuk Devletlerinde bir kamu hizmeti sayılan savunma hakkı yargı erkinin en temel unsurlarından biridir. Temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı ve demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden, bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hakların korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi Avukatlar; meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunmasına ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görev icra etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, birey hak ve özgürlüklerin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında üstün gayret içerisinde olan başta Antalya Barosu Avukatlarımız olmak üzere, tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.

Hukuk Devletlerinde bir kamu hizmeti sayılan savunma hakkı yargı erkinin en temel unsurlarından biridir. Temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı ve demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden, bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hakların korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi Avukatlar; meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunmasına ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görev icra etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, birey hak ve özgürlüklerin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında üstün gayret içerisinde olan başta Antalya Barosu Avukatlarımız olmak üzere, tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.