Budak’tan İcra Dosyaları Artı

Politika 22.01.2019 - 21:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2677+ kez okundu.
 

Budak’tan İcra Dosyaları Artı

Mevcut iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikaları makro düzeyde yapısal sorunların artmasına neden olduğu gibi ticari faaliyetlere darbe vurmuş, sanayi üretimini kısıtlamış, istihdamı daraltmış, bunun sonucunda da milyonlarca yurttaşımızı borç sarmalına sürüklemiştir. Seçim bölgem olan Antalya'nın 2004 yılındaki GSMH'daki payı yüzde 3.3 iken, 2017 yılında bu pay yüzde 2.9'a düşmüştür. 2004 yılında ülke ortalamasının 10 basamak üzerinde 5'inci sırada bulunan Antalya, 2017 yılında ortalamanın 2 basamak altında kalarak 13'üncü sıraya gerilemiş ve 8 basamak düşmüştür. Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin Ekim 2018 verilerine göre Antalya, bireysel kredi kartı riskinde kişi başı ortalama 3.506 TL ile Türkiye’nin en riskli ilk on şehri arasında yer almıştır. Protestolu senet sayısında ise 6’ncı sırada olan Antalya, protesto edilen toplam senet tutarında ise 5’inci sırada bulunmaktadır. Yine aynı verilere göre Antalya karşılıksız adedinde ve karşılıksız çek tutarında da 5’inci sıradadır. “Son üç yılda Antalya ve ilçelerinde icra takibi başlatılan dosya sayısı nedir?  Son üç yılda Antalya ve ilçelerinde kredi kartı borcu dolayısıyla hakkında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Son üç yılda içerisinde Antalya ve ilçelerinde esnaf ve kefalet kooperatiflerince kullandırılan krediler nedeniyle işleme konmuş haciz dosyası kaçtır?”

Mevcut iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikaları makro düzeyde yapısal sorunların artmasına neden olduğu gibi ticari faaliyetlere darbe vurmuş, sanayi üretimini kısıtlamış, istihdamı daraltmış, bunun sonucunda da milyonlarca yurttaşımızı borç sarmalına sürüklemiştir.

Seçim bölgem olan Antalya'nın 2004 yılındaki GSMH'daki payı yüzde 3.3 iken, 2017 yılında bu pay yüzde 2.9'a düşmüştür. 2004 yılında ülke ortalamasının 10 basamak üzerinde 5'inci sırada bulunan Antalya, 2017 yılında ortalamanın 2 basamak altında kalarak 13'üncü sıraya gerilemiş ve 8 basamak düşmüştür.

Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin Ekim 2018 verilerine göre Antalya, bireysel kredi kartı riskinde kişi başı ortalama 3.506 TL ile Türkiye’nin en riskli ilk on şehri arasında yer almıştır.

Protestolu senet sayısında ise 6’ncı sırada olan Antalya, protesto edilen toplam senet tutarında ise 5’inci sırada bulunmaktadır. Yine aynı verilere göre Antalya karşılıksız adedinde ve karşılıksız çek tutarında da 5’inci sıradadır.

“Son üç yılda Antalya ve ilçelerinde icra takibi başlatılan dosya sayısı nedir?  Son üç yılda Antalya ve ilçelerinde kredi kartı borcu dolayısıyla hakkında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Son üç yılda içerisinde Antalya ve ilçelerinde esnaf ve kefalet kooperatiflerince kullandırılan krediler nedeniyle işleme konmuş haciz dosyası kaçtır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.