Başkan Uysal’dan 18 Mart Mesajı

Gündem 16.03.2019 - 20:29, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2270+ kez okundu.
 

Başkan Uysal’dan 18 Mart Mesajı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Şair Mehmet Akif’in ‘Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer/O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer’ diyerek anlattığı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın mayası ve Türk milletin ulus olma ideali altında kenetlenmesinin adıdır” diye konuştu. Başkan Uysal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Uysal,  Çanakkale zaferinin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla başta Conkbayırı’ndan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum” sesiyle bir destana imza atan büyük zaferin kahramanlarını ve bu toprakların bağımsızlığı, özgürlüğü için toprağa düşen tüm şehitleri şükran ve minnetle andığını söyledi. Başkan Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer/O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer’ diyerek anlattığı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın mayası ve Türk milletin ulus olma ideali altında kenetlenmesinin adıdır. Çok güç şartlarda da olsa savaşa kazanabileceğimizi kanıtını ortaya koyduk. Ve daha önemlisi Çanakkale Savaşı’nda büyük bir önder kazandık. Yarbay olarak girip Paşa olarak çıkan, Anafartalar komutanı olarak Çanakkale Savaşı’ndan çıkan Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı kazandık.” Başkan Uysal,  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesiyle birlikte dernek binasının da bulunduğu Erdal İnönü Kent Parkı’nda anma programı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. Başkan Uysal, anma programının saat 15.00’de başlayacağını kaydetti. Anma etkinlikleri kapsamında Furkan Üstündağ yönetimindeki Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası ve şefliğini Gönül Saykal’ın yaptığı Vatan Korosu, tiyatro sanatçısı Haluk Cömert’in anlatacağı “Anadolu’dan Yaşanmış İnsan Öyküleri” ile Çanakkale şehitleri için bir anma konseri gerçekleştirecek. Burcu Ezgi Doğan, Taner Ölçen ve Seyit Mehmet Sakin’in solist olarak yer alacağı konser, 17 Mart Pazar günü saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Şair Mehmet Akif’in ‘Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer/O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer’ diyerek anlattığı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın mayası ve Türk milletin ulus olma ideali altında kenetlenmesinin adıdır” diye konuştu.

Başkan Uysal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Uysal,  Çanakkale zaferinin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla başta Conkbayırı’ndan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum” sesiyle bir destana imza atan büyük zaferin kahramanlarını ve bu toprakların bağımsızlığı, özgürlüğü için toprağa düşen tüm şehitleri şükran ve minnetle andığını söyledi. Başkan Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer/O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer’ diyerek anlattığı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın mayası ve Türk milletin ulus olma ideali altında kenetlenmesinin adıdır. Çok güç şartlarda da olsa savaşa kazanabileceğimizi kanıtını ortaya koyduk. Ve daha önemlisi Çanakkale Savaşı’nda büyük bir önder kazandık. Yarbay olarak girip Paşa olarak çıkan, Anafartalar komutanı olarak Çanakkale Savaşı’ndan çıkan Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı kazandık.”

Başkan Uysal,  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesiyle birlikte dernek binasının da bulunduğu Erdal İnönü Kent Parkı’nda anma programı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. Başkan Uysal, anma programının saat 15.00’de başlayacağını kaydetti.

Anma etkinlikleri kapsamında Furkan Üstündağ yönetimindeki Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası ve şefliğini Gönül Saykal’ın yaptığı Vatan Korosu, tiyatro sanatçısı Haluk Cömert’in anlatacağı “Anadolu’dan Yaşanmış İnsan Öyküleri” ile Çanakkale şehitleri için bir anma konseri gerçekleştirecek. Burcu Ezgi Doğan, Taner Ölçen ve Seyit Mehmet Sakin’in solist olarak yer alacağı konser, 17 Mart Pazar günü saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.