Antalya'nın Paris'ten Eksiği Yok

Asayiş 20.02.2019 - 20:24, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 1369+ kez okundu.
 

Antalya'nın Paris'ten Eksiği Yok

Antalya Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD)’ nin Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı, Başkan Mustafa Cengiz, dernek üyesi iş insanları, misafirler ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın katılımıyla Hotel Su’ da gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz;  ANTGİAD'ın son 1 yılda yaptığı faaliyetler ve projeleri anlattı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) öncülüğünde başlatılan "Yeni Müzemizi Eski Yerinde İstiyoruz" adlı kampanyaya destek verdiklerini hatırlattı. Cengiz, "Kentlilik bilincini geliştirmemiz gerekiyor. Bu kampanyayı özellikle elimizden geldiğince duyurmaya çalışıyoruz, çünkü bütün dünyada ve turistik şehirlerde kent müzeleri şehrin içinde bulunmakta. Amacımız, Antalya Arkeoloji Müzesi'nin mevcut 30 dönümlük yerinin korunması ve bu yeni müzenin yanındaki 40 dönümlük Karayolları arazisi ile birlikte genişletilerek yapılmasıydı. Mutlu bir haber geldi, Antalya Arkeoloji Müzesi yerinde kalacak. 1. etabı başarıyla tamamlandı, şimdi 2. etap için mücadele edilecek. Sırada, Karayolları arazisinin bu alana dahil edilmesi konusu var" açıklamasında bulundu. Geçen yıl Paris'i 18 milyon, Antalya'yı ise 14 milyon insanın ziyaret ettiğini belirten Mustafa Cengiz, "Sayılardan yana bir sıkıntımız yok ama Louvre Müzesi'nin ziyaretçi sayısı 10.5 milyon. Maalesef bizim Antalya Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçi sayısı 110 bin. Asıl sıkıntı, buradaki farkta. Antalya'nın hiçbir eksiği yok. Bu yüzden, biz yeni müzemizi eski yerinde inşa ettirerek farkındalık yaratmak ve kent müzemizi oluşturmak istiyoruz" dedi. Toplantı konuğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan “ Yeni Dünyada Liderlik” konulu sunum gerçekleştirdi. TÜRKONFED’in çalışmalarında bahsederek Türkonfed’in ana gücü KOBİ’lerden gelmektedir. Dolayısıyla biz, en geniş KOBİ tabanlı iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu olarak bu alanda ortak katma değer yaratmanın peşindeyiz. Ekonomimizin ana dinamosu olan ve işletmelerimizin yüzde 97’sine yakınını oluşturan KOBİ’lerimiz TÜRKONFED’in de ruhunu temsil etmektedir. Yeni dünya ve yeni rekabet koşullarında kurumsallaşma, insan kaynağı, finansmana erişim, pazarlama, ihracat, dijitalleşme gibi pek çok konuda, KOBİ’lerimiz adına çözümler üretebilmek için işletmelerimizin yanında olmayı, onların sesi olmayı sürdürecek, bu yönde politikalar geliştireceğiz, dedi. Aynı zamanda Ode Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, ODE Yalıtım'ın Paydaş Paylaşım Platformu adı altında kurduğu platformla, yıl boyunca paydaşlarına katma değer sağlamak için eğitim çalışmaları organize ettiğini vurguladı. Sayın Turan’a günün anısına ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz teşekkür hediyesi takdim etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Antalya Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD)’ nin Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı, Başkan Mustafa Cengiz, dernek üyesi iş insanları, misafirler ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın katılımıyla Hotel Su’ da gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz;  ANTGİAD'ın son 1 yılda yaptığı faaliyetler ve projeleri anlattı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) öncülüğünde başlatılan "Yeni Müzemizi Eski Yerinde İstiyoruz" adlı kampanyaya destek verdiklerini hatırlattı. Cengiz, "Kentlilik bilincini geliştirmemiz gerekiyor. Bu kampanyayı özellikle elimizden geldiğince duyurmaya çalışıyoruz, çünkü bütün dünyada ve turistik şehirlerde kent müzeleri şehrin içinde bulunmakta. Amacımız, Antalya Arkeoloji Müzesi'nin mevcut 30 dönümlük yerinin korunması ve bu yeni müzenin yanındaki 40 dönümlük Karayolları arazisi ile birlikte genişletilerek yapılmasıydı. Mutlu bir haber geldi, Antalya Arkeoloji Müzesi yerinde kalacak. 1. etabı başarıyla tamamlandı, şimdi 2. etap için mücadele edilecek. Sırada, Karayolları arazisinin bu alana dahil edilmesi konusu var" açıklamasında bulundu.

Geçen yıl Paris'i 18 milyon, Antalya'yı ise 14 milyon insanın ziyaret ettiğini belirten Mustafa Cengiz, "Sayılardan yana bir sıkıntımız yok ama Louvre Müzesi'nin ziyaretçi sayısı 10.5 milyon. Maalesef bizim Antalya Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçi sayısı 110 bin. Asıl sıkıntı, buradaki farkta. Antalya'nın hiçbir eksiği yok. Bu yüzden, biz yeni müzemizi eski yerinde inşa ettirerek farkındalık yaratmak ve kent müzemizi oluşturmak istiyoruz" dedi.

Toplantı konuğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan “ Yeni Dünyada Liderlik” konulu sunum gerçekleştirdi. TÜRKONFED’in çalışmalarında bahsederek Türkonfed’in ana gücü KOBİ’lerden gelmektedir. Dolayısıyla biz, en geniş KOBİ tabanlı iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu olarak bu alanda ortak katma değer yaratmanın peşindeyiz. Ekonomimizin ana dinamosu olan ve işletmelerimizin yüzde 97’sine yakınını oluşturan KOBİ’lerimiz TÜRKONFED’in de ruhunu temsil etmektedir. Yeni dünya ve yeni rekabet koşullarında kurumsallaşma, insan kaynağı, finansmana erişim, pazarlama, ihracat, dijitalleşme gibi pek çok konuda, KOBİ’lerimiz adına çözümler üretebilmek için işletmelerimizin yanında olmayı, onların sesi olmayı sürdürecek, bu yönde politikalar geliştireceğiz, dedi. Aynı zamanda Ode Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, ODE Yalıtım'ın Paydaş Paylaşım Platformu adı altında kurduğu platformla, yıl boyunca paydaşlarına katma değer sağlamak için eğitim çalışmaları organize ettiğini vurguladı.

Sayın Turan’a günün anısına ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz teşekkür hediyesi takdim etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.