Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Açıklaması

Asayiş 15.03.2019 - 19:15, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2804+ kez okundu.
 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Açıklaması

Basında da yer alan ve kamuoyunca da takip edildiği anlaşılan, 22.01.2019 tarihinde Antalya İl Merkezinde kaybolan Asım BAYRAM olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
24.01.2019 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yenikapı Polis Merkez Amirliği’ne yapılan ihbarda Asım BAYRAM isimli şahsın 22.01.2019 günü saat 11:00 sıralarında Antalya İli Merkez Muratpaşa İlçesindeki evinden kendisine ait araçla ayrılarak geri dönmediğinin bildirilmesi ve olayın ilgili kolluk birimi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine adı geçen şahsın bulunması amacıyla soruşturmaya başlanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan araştırmalarda olay tarihinde kayıp şahıs Asım BAYRAM ile birlikte buluştukları ve bir süre birlikte dolaştıkları anlaşılan M.G. isimli şahıs, aynı tarihten itibaren takibe alınmış olup, bu şahıs hakkında delil araştırmasına başlanmıştır. Ayrıca tüm teknik imkanlar kullanılarak kaybolan şahsın ve kendisinin olay tarihinde kullandığı aracının bulunmasına yönelik çalışmalara kesintisiz devam edilmiştir. 11.03.2019 günü Antalya İli Kepez İlçesi Varsak Ormanlık alanda yeni kazılmış bir alanın bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine, Nöbetçi Cumhuriyet Savcımızın katılımıyla ilgili kolluk birimleri tarafından ihbara konu yerde yapılan kazıda 8 parçaya bölünmüş bir erkek cesedinin toprağa gömülü vaziyette bulunduğu tespit edilmiştir. Aynı gün söz konusu ceset Antalya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na kaldırılmış olup, üzerinde otopsi işlemi yapılmıştır. Otopsi sırasında DNA incelemesi için alınan örnekler ile adı geçen kayıp şahsın yakınlarından alınan kan örnekleri aynı gün kurye aracılığıyla incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilmiş olup, 12.03.2019 tarihinde yapılan DNA incelemesi sonucu bulunan cesedin Asım BAYRAM’a ait olduğu tespit edilmiştir. Adli Tıp Kurumu tarafından ölen şahsın kesin ölüm nedeninin tespitine yönelik incelemeler devam etmektedir. Söz konusu otopsi işlemi ve DNA incelemesinin akabinde 12.03.2019 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından söz konusu öldürme olayına iştirak ettikleri iddia edilen aralarında M.G. isimli şahsın da bulunduğu 4 şüpheli aynı gün gece saatlerinde gözaltına alınmış ve evlerinde gerekli arama ve inceleme işlemleri yapılmıştır. Soruşturma işlemlerine detaylı bir şekilde devam edilmektedir.
Basında da yer alan ve kamuoyunca da takip edildiği anlaşılan, 22.01.2019 tarihinde Antalya İl Merkezinde kaybolan Asım BAYRAM olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

24.01.2019 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yenikapı Polis Merkez Amirliği’ne yapılan ihbarda Asım BAYRAM isimli şahsın 22.01.2019 günü saat 11:00 sıralarında Antalya İli Merkez Muratpaşa İlçesindeki evinden kendisine ait araçla ayrılarak geri dönmediğinin bildirilmesi ve olayın ilgili kolluk birimi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine adı geçen şahsın bulunması amacıyla soruşturmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan araştırmalarda olay tarihinde kayıp şahıs Asım BAYRAM ile birlikte buluştukları ve bir süre birlikte dolaştıkları anlaşılan M.G. isimli şahıs, aynı tarihten itibaren takibe alınmış olup, bu şahıs hakkında delil araştırmasına başlanmıştır. Ayrıca tüm teknik imkanlar kullanılarak kaybolan şahsın ve kendisinin olay tarihinde kullandığı aracının bulunmasına yönelik çalışmalara kesintisiz devam edilmiştir.

11.03.2019 günü Antalya İli Kepez İlçesi Varsak Ormanlık alanda yeni kazılmış bir alanın bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine, Nöbetçi Cumhuriyet Savcımızın katılımıyla ilgili kolluk birimleri tarafından ihbara konu yerde yapılan kazıda 8 parçaya bölünmüş bir erkek cesedinin toprağa gömülü vaziyette bulunduğu tespit edilmiştir.

Aynı gün söz konusu ceset Antalya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na kaldırılmış olup, üzerinde otopsi işlemi yapılmıştır. Otopsi sırasında DNA incelemesi için alınan örnekler ile adı geçen kayıp şahsın yakınlarından alınan kan örnekleri aynı gün kurye aracılığıyla incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilmiş olup, 12.03.2019 tarihinde yapılan DNA incelemesi sonucu bulunan cesedin Asım BAYRAM’a ait olduğu tespit edilmiştir. Adli Tıp Kurumu tarafından ölen şahsın kesin ölüm nedeninin tespitine yönelik incelemeler devam etmektedir.

Söz konusu otopsi işlemi ve DNA incelemesinin akabinde 12.03.2019 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından söz konusu öldürme olayına iştirak ettikleri iddia edilen aralarında M.G. isimli şahsın da bulunduğu 4 şüpheli aynı gün gece saatlerinde gözaltına alınmış ve evlerinde gerekli arama ve inceleme işlemleri yapılmıştır.

Soruşturma işlemlerine detaylı bir şekilde devam edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.